fbpx

Rešene matematične naloge za 9. razred

(3 mnenja strank)

48.90 

Nepogrešljiv pripomoček pri učenju matematike. Nič dolgočasnih razlag in neskončne teorije.

Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami.

Dobiš:

 • knjigo z rešenimi nalogami
 • seznam nalog (pdf)
 • 7 preverjanj znanja (pdf)
 • podporo v FB skupini – najdeš jo TUKAJ
 • pdf – je dobiš na mail v sedmih dnevih od prevzema knjige
People also purchase these items with Rešene matematične naloge za 9. razred
tshirt
Rešene matematične naloge za 9. razred added to cart
0

Snov za 9. razred je razdeljena na 7 poglavij in obsega več kot 700 rešenih nalog na 480 straneh.

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 let izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

Naloge so napisane ročno, pomembne stvari so poudarjene z barvami. Tako je učenje veliko bolj prijetno in matematika ne deluje več tako strašno.

Osnovni podatki

KNJIGA:

 • format: 165×235 mm
 • 480 strani
 • več kot 700 rešenih nalog brez izpuščenih korakov

SEZNAM NALOG (pdf):

Seznam nalog ti bom poslala na mail. V njem so prepisana navodila vseh nalog iz knjige (brez rešitev). Lahko si jih natisneš, rešiš naloge v zvezek, v knjigi pa nato samo preveriš rešitve in postopke. Seznam nalog sem naredila zato, da te rešitve ne bodo preveč motile pri samostojnem reševanju in da boš lahko najprej poskusil/a rešiti nalogo sam/a.

PREVERJANJA ZNANJA (pdf):

Po nakupu knjige, ti bom poslala na mail še 7 preverjanj – krajših testov z rešitvami. Z njihovo pomočjo lahko preveriš, koliko si se s pomočjo knjige naučil/a.

PODPORA V FB SKUPINI:

Ob nakupu knjige prejmeš tudi članstvo v zaprti FB skupini, kjer lahko sprašuješ vse kaj te zanima v zvezi z matematiko – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice in jih ne znaš rešiti.

Podroben pregled poglavij

1. IZRAZI: Izrazi s spremenljivkami, Množenje veččlenikov, Kvadrat dvočlenika, Produkt vsote in razlike dveh enakih členov – razlika kvadratov, Razstavljanje izrazov, Algebrski ulomki, Računanje z algebrskimi ulomki

2. ENAČBE IN NEENAČBE: Linearne enačbe z eno neznanko, Enačbe z oklepaji in razcepne enačbe, Enačbe z ulomki, Izražanje neznanih količin iz formul, Neenačbe, Algebrske enačbe, Sistem dveh linearnih enačb z dvema neznankama, Obravnava linearnih enačb

3. UPORABA LINEARNIH ENAČB PRI REŠEVANJU BESEDILNIH NALOG: Naloge o številih, Naloge o starosti, Naloge iz geometrije, Naloge iz vsakdanjika, Naloge o gibanju

4. SORAZMERJE IN PODOBNOST: Razmerje in sorazmerje, Besedilne naloge iz razmerja in sorazmerja, Premo sorazmerje, Obratno sorazmerje, Razmerje dolžin daljic, Podobnost in podobni trikotniki

5. GEOMETRIJSKA TELESA: Odnosi med geometrijskimi elementi v prostoru, Prizma, valj, Piramida, Stožec, Krogla

6. FUNKCIJA: Številska premica in koordinatni sistem, Odvisnost dveh količin; funkcija, Linearna funkcija, Graf linearne funkcije in enačba premice, Presečišče premice s koordinatnima osema in presečišče dveh premic

7. OBDELAVA PODATKOV: Srednje vrednosti in mere razpršenosti podatkov, Verjetnost

Kako ti lahko knjige Znam za 5 pomagajo?

“Vadi, vadi, vadi!” Besede, ki jih verjetno slišiš precej pogosto, tako v šoli kot doma. Saj poznaš tisti rek: “Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.” Problem nastane, če mojster ne ve kako. 

S knjigami Znam za 5, bo mojster natančno vedel kako:)

Knjige Znam za 5 niso navadne vadnice s kupom nalog in rešitvijo na koncu knjige.  Niti knjige z definicijami in nekaj rešenimi zgledi.

Matematiko je treba vadit. Najbolj me moti, da se pričakuje, da se bodo učenci in dijaki naučili matematiko iz dveh ali treh rešenih zgledov in parih definicij.

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske in razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in vse naloge.

Točno to najdeš v knjigah Znam za 5. Pri učenju z njimi ne bo več sedenja pred praznim listom in razmišljanja, kako naj sploh začneš reševati, saj so naloge rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš, kje imaš napako.

 

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

3 mnenja za Rešene matematične naloge za 9. razred

 1. Tatjana Petek

  Odlična knjiga.
  Zelo uporabna.

 2. Mateja

  Res je super in hvala za takšno knjigo.

 3. Angelika

  Tako vse enostavno prikazano,razloženo. Knjiga je odlična.Vredna je vsakega centa.
  Toplo priporočam.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…