Knjige Znam za 5

Nepogrešljiv pripomoček pri učenju matematike. Brez dolgočasnih razlag in neskončne teorije. Samo bistvo, reševanje po korakih in vse potrebne formule. Rešitve so napisane tako, da te spodbujajo k razmišljanju in analiziranju.

Ponovno smo doma in se učimo na daljavo. Za nekatere učence in dijake to predstavlja velik problem, saj so pri učenju popolnoma sami. Starši se snovi ne spomnijo več ali pa so prezasedeni in imajo svoje skrbi.

Največje težave nastanejo pri predmetih, kjer sta potrebna razumevanje in vaja. Kako naj razumeš snov pri matematiki, če nimaš niti primerne razlage niti rešenih zgledov?

Veliko učencev in dijakov sploh nima predavanj preko Zooma ampak dobijo samo navodila, katero poglavje naj predelajo in katere naloge naj rešijo.

Verjetno se ti zdi, da si v svojih težavah sam/a. Samo predstavljam si lahko, kako se počutiš, ko sediš pred listom s kupom nalog in ga ne znaš rešiti, ker sploh ne razumeš snovi. Ne veš kako in kje pristopiti k reševanju, kje poiskati primerne razlage in vaje in koga prositi za pomoč.

Čudežne palčke, ki bi rešila vse tvoje probleme v enem zamahu nimam, lahko ti pa pomagam s knjigami, ki ti bodo zelo olajšale samostojno učenje.

Si predstavljaš, da bi ti bile na voljo rešene naloge, razlage, formule in nekdo, ki ti bo odgovoril na vprašanje, ko bo to potrebno?

Na tržišču je ogromno matematičnih vadnic in učbenikov. Večina od njih ima odlično razloženo teorijo in ogromno vaj. Ampak žal brez rešitev (ali samo s končno rešitvijo na koncu knjige). Če ne veš kako začeti, ti to ne pomaga kaj dosti.

Saj poznaš tisti rek: “Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.” Problem nastane, če mojster ne ve kako. In veliko mojstrov se sprijazni z mislijo, da pač niso talenti za matematiko…

NE tako razmišljat!! Takšni zaključki lahko zelo vplivajo na tvojo prihodnost.

Znanstveno je dokazano, da je pri vsaki stvari talenta manj kot 10%. Vse ostalo je trdo delo in vaja. To velja tudi za matematiko. 

Vse, kar moraš vedeti o knjigah Znam za 5

1.

To nikakor niso navadni učbeniki, v katerih je razložena teorija in rešenih nekaj zgledov. Knjige Znam za 5 so knjige z rešenimi nalogami (vsa teorija in formule so zapisane ob rešitvah, kjer je to potrebno).

2.

Naloge, ki so rešene so prilagojene učnemu načrtu, poudarek je na tistih, ki se redno pojavljajo na testih in preverjanjih (nastale so na podlagi 20 letnih izkušenj).

3.

Naloge so napisane ročno, pomembne stvari so poudarjene z barvami. Tako je učenje veliko prijetnejše in matematika ne deluje več tako strašno:)

4.

Seveda so rešene tudi težje naloge, ne samo enostavni zgledi.

5.

Pri nekaterih nalogah je napisan postopek reševanja do zadnje podrobnosti, spet pri drugih so zapisani samo vsi koraki reševanja (brez neskončnih razlag). Knjige so sestavljene tako, da te spodbujajo k razmišljanju in analiziranju. Ker na koncu šteje največ to, kaj se naučiš sam/a.

6.

Da bo pa reševanje nalog lažje ti ob nakupu knjig podarim še delovne zvezke v katerih so prepisana samo navodila nalog (brez rešitev). Prepisala sem jih zato, da se lahko ti 100% osredotočiš na reševanje. Tako boš lahko reševal/a v delovni zvezek, rešitve pa preveril/a v knjigi.

Želim pogledati podrobno vsebino knjig

Celotna zbirka vsebuje kar 30 knjig v katerih najdeš 7909 rešenih nalog in je primerna za osnovnošolce od 6. do 9. razreda ter srednješolce (gimnazija in srednje strokovno izobraževanje).

Kaj dobiš?

REŠENE NALOGE

Knjige z rešenimi nalogami

V kompletu za določen razred/letnik je od 3, 4 ali 5 knjig (kupiš jih lahko v kompletu ali posamezno). Za vsako snov je rešenih vsaj 100 nalog (velikokrat več kot 100). Nalog za vajo ti zagotovo ne bo zmanjkalo. Knjige lahko prelistaš TUKAJ >>

NAVODILA NALOG

Delovni zvezki

Za vsako knjigo sem naredila še delovni zvezek. V njem so enake naloge kot v knjigi, le da tukaj niso rešene (prepisano je navodilo in dodan prostor za reševanje).

Navodila sem prepisala zato, da se lahko ti posvetiš izključno reševanju nalog. Nalogo rešiš, rešitev pa nato preveriš v knjigi.

SKUPINA ZA POMOČ

Podpora

Zavedam se, da je med učenjem najpomembnejša podpora. Neprecenljivo je, če imaš ob sebi nekoga, ki ga lahko prosiš za pomoč, ko zaškripa. Na Znam za 5 imamo svojo zaprto FB skupino, kjer lahko vprašaš karkoli (od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo težave). Rešimo vsako nalogo in vprašanje. Če si bolj sramežljive sorte, mi lahko pošlješ nalogo na mail in jo objavim anonimno.

Še nekaj tehničnih podrobnosti

 • A4 format (knjige in delovni zvezki)
 • spiralna vezava
 • 6. razred: 3 knjige in 3 delovni zvezki (702 rešenih nalog, 629 strani)
 • 7. razred: 4 knjige in 4 delovni zvezki (793 rešenih nalog, 607 strani)
 • 8. razred: 4 knjige in 4 delovni zvezki (783 rešenih nalog, 618 strani)
 • 9. razred: 3 knjige in 3 delovni zvezki (568 rešenih nalog, 484 strani)
 • 1. letnik: 4 knjige in 4 delovni zvezki (749 rešenih nalog, 603 strani)
 • 2. letnik: 4 knjige in 4 delovni zvezki (819 rešenih nalog, 686 strani)
 • 3. letnik: 5 knjig in 5 delovnih zvezkov (867 rešenih nalog, 776 strani)
 • 4. letnik: 3 knjige in 3 delovni zvezki (664 rešenih nalog, 582 strani)
 • formule – miselni vzorci na A4 formatu

Knjige so primerne zate, če...

Mnenja uporabnikov

Ker verjamem, da zmoreš.💙 Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

Scroll to Top