POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine Znamza5.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno stran znamza5.si (v nadaljevanju spletna stran) upravlja MAT.S, Spletno izobraževanje in druge storitve, Urška Mataln s.p, Partizanska cesta 20, 2000 Maribor (v nadaljevanju ponudnik/podjetje).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Znam za 5, pravice uporabnika (v nadaljevanju tudi kupca ali stranke) ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Vsak kupec in uporabnik spletne strani se je dolžan seznaniti s pogoji uporabe in nakupa. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

Uporabnike spletnega mesta, ki niso polnoletni (mlajši od 18 let) v celoti zastopajo starši oziroma skrbniki. Le ti morajo biti seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja, ter dati otroku dovoljenje za uporabo spletnega mesta znamza5.si.

Spremembe splošnih pogojev

Ob morebitni spremembi splošnih pogojev postanejo spremembe za stranko zavezujoče z dnem, ko se z njimi seznani. Šteje se, da je stranka seznanjena s spremembami v trenutku objave spremembe na spletni strani https://znamza5.si/pogoji-poslovanja/ in ob potrditvi oddaje naročila. S tem se šteje, da stranka soglaša s spremembo splošnih pogojev. 

Stranka, ki ne soglaša s spremembo splošnih pogojev, je dolžna v 2 dneh po prejemu obvestila o spremembi podati ponudniku pisno izjavo o nestrinjanju. Če stranka v navedenem roku ne sporoči svojega nesoglasja s spremenjenimi pogoji poslovanja, se šteje, da s spremembo v celoti soglaša.
V kolikor stranka poda izjavo, da ne soglaša s spremenjenimi pogoji poslovanja, ima ponudnik pravico, da odstopi od pogodbe.

Podatki o podjetju

PODJETJE: MAT.S, Spletno izobraževanje in druge storitve, Urška Mataln s.p.

NASLOV: Partizanska cesta 20, 2000 Maribor

ID za DDV: SI 67121454

MATIČNA ŠTEVILKA: 8025304000

TRR (odprt pri banki Delavska hranilnica d.d.): SI56 6100 0001 7538 723

Kontaktni podatki

MAIL: info@znamza5.si

SPLETNA STRAN: znamza5.si

TELEFON: 070/153-255

Vrsta ponudbe

Na spletni strani znamza5.si lahko uporabniki kupijo dostope do spletne učilnice v kateri se nahajajo pdf – ji z rešenimi matematičnimi nalogami. Pdf – ji z nakupom ne postanejo last uporabnika, le ta lahko do njih samo dostopa za 3, 6 ali 12 mesecev (odvisno od kupljenega dostopa). Uporabniki/kupci lahko kupijo tudi knjige z rešenimi nalogami v tiskani obliki.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Podjetje MAT.S, Urška Mataln s.p. se zavezuje, da bo uporabniku/kupcu vedno zagotovilo naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčno in matično številko);
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami);
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza;
  • način plačila in dostave;
  • časovno veljavnost ponudbe;
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka;
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Pravice intelektualne lastnine

Vsebina spletne strani znamza5.si je zaščiteno avtorsko delo. Vse pravice nad dokumenti na strani znamza5.si so pridržane. Posredovanje vsebin, reprodukcija ali distribuiranje po delih ali v celoti na kakršenkoli način in na kateremkoli mediju, javna priobčitev ali predelava ali druga uporaba avtorskega dela ali njegovih delov ni dovoljena brez pisnega dovoljenja avtorja.

Vsebino spletne strani sme uporabnik uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Vsaka kršitev se obravnava v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah.

Ponudba

Na znamza5.si prodajamo knjige z rešenimi matematičnimi nalogami in dostope do spletne učilnice. Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba na strani znamza5.si pogosto ažurira in spreminja. 

Cene

Vse cene dostopov, ki so objavljene na spletnem mestu vsebujejo DDV. V primeru izredne ponudbe upoštevamo dogovorjeno ceno ob izstavitvi računa. Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR). 

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je na spletni strani sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. V primeru, da je podatek o ceni napačen ali se med obdelavo naročila cene spremenijo, ima kupec pravico do odstopa od pogodbe.

Kupec ob plačilu in prejemu blaga ali storitve prejme račun v elektronski obliki. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Načini plačila

Plačilo je možno po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja, z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi podjetje GLS) ali s Paypalom. Varnost osebnih podatkov in plačil je v domeni ponudnikov plačilnih storitev.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu dostopa na spletni strani znamza5.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico.
• V košarici v okence ”koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”unovči kupon”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

Na spletni strani znamza5.si si izberite želen izdelek/produkt in kliknite na povezavo “Dodaj v košarico”. Sistem vas bo avtomatsko preusmeril na stran košarice. Ko sistem zabeleži dodani izdelek v košarici, lahko s klikom na ustrezen gumb izberete bodisi vrnitev na ponudbo trgovine bodisi nadaljujete s plačilnim postopkom.

Če želite zaključiti nakup kliknite na povezavo “Nadaljuj na blagajno” in sistem vas pripelje na zaključek nakupa. Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja (podatki kupca in morebitno sporočilo). Izbrati morate še način plačila in potrditi, da se strinjate s pogoji poslovanja. Naročilo potrdite s klikom na gumb “Kupite sedaj”.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja, stranka pa lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na info@znamza5.si.

Po uspešni oddaji naročila prejmete na svoj e-poštni naslov potrdilo o prejetju in potrditvi naročila.

V namen preveritve navedenih podatkov, vas lahko podjetje tudi kontaktira na mail ali telefonsko številko.

Dostava

V primeru nakupa dostopa do e – učilnice prejme uporabnik povezavo za dostop in navodila za uporabo na mail najkasneje v roku dveh delovnih dni od prejema plačila. Ob nakupu dostopa prejme uporabnik tudi delovne zvezke (samo za en razred in tekočo snov za čas trajanja dostopa). Uporabnik prejme toliko delovnih zvezkov kot je navedeno ob dostopu – za vsako poglavje je na voljo poseben delovni zvezek.

V primeru naročila knjige prejme kupec knjige po pošti najkasneje v roku 7 delovnih dni od prejema plačila (v primeru plačila s Paypalom ali predračuna) oziroma naročila (v primeru plačila po povzetju). Knjige dostavlja GLS.  Dostavljamo samo na naslove v republiki Sloveniji. Če želite dostavo v tujino, nas morate obvezno kontaktirati na mail info@znamza5.si. 

O stroških dostave je kupec obveščen pred zaključkom naročila. Cena dostave za pakete je 3,90 EUR (z vključenim DDV). Podjetje si pridržuje pravico do sprememb cen dostave. Cene se oblikujejo tudi na osnovi posebnih akcijskih ponudb, pri uvajanju novih artiklov ali promocijskih akcij. Podjetje lahko pri posameznem artiklu odstopa od tega pravila in naročeno pošilja brez stroškov pošiljanja, kar je razvidno v prvem koraku postopka naročanja.

V primeru prevzema pošiljke na Petrolovih servisih je potrebno plačati storitev vročanja paketov kupcu, ki jo zaračuna Petrol po svojem ceniku.

Pri plačilu po predračunu/ponudbi, s plačilnimi karticami ali preko PayPala ni dodatnih stroškov. Pri plačilu po povzetju zaračuna podjetje dodatne stroške v znesku 1,50 EUR. 

Pravica do odstopa

Vračilo digitalnih produktov ni mogoče. V primeru naročila digitalnih produktov (e-knjig, e-vadnic in e-seminarjev in drugih digitalnih produktov), ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, uporabnik v skladu s 13. točko petega odstavka 43. č člena ZVPot s klikom na te pogoje izrecno soglaša, da ponudnik v odstopnem roku iz 43. č člena ZVPot, ki začne teči z dnem sklenitve pogodbe, začne z opravljanjem naročene storitve. Uporabnik se s klikom na te pogoje hkrati tudi strinja, da s podanim soglasjem za začetek opravljanja storitev izgubi pravico do odstopa od pogodbe (13. točka petega odstavka 43. č člena ZVPot).

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga Družbi sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema blaga. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca info@znamza5.si. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Voljo za odstop od pogodbe mora potrošnik navesti jasno in nedvoumno. Prejeto blago je potrebno prodajalcu vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh po tem, ko ste prodajalca obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago je potrebno vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno (na knjigah ne sme biti nobenih madežev ali sledi branja in uporabe), na naslov MAT.S, Urška Mataln s.p., Partizanska cesta 20, 2000 Maribor.

Odgovornost ponudnika

Ponudnik se bo potrudil po najboljših močeh zagotavljati točne in ažurne podatke, ker pa se vsebina pogosto spreminja, si pridržujemo pravico spreminjanja vsebine in dopuščamo možnost napak pri vnosu podatkov. Za morebitno škodo, ki bi utegnila nastati zaradi netočnosti podatkov na spletni strani ne odgovarjamo.

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo, dodamo ali odstranimo vsebino spletne strani.

Praviloma ponudnik omogoča dostop za uporabo vse dni na leto, 24 ur na dan, razen kadar gre za krajše ustavitve zaradi tehničnih razlogov. V primeru, da gre za daljše ustavitve ob večjih tehničnih posegih bo ponudnik poskrbel, da bodo uporabniki o motnjah obveščeni do tri dni pred začetkom del.

Ponudnik ni odgovoren za slabo delovanje ali nedelovanje spletne strani zaradi motenj ali nedelovanja internetnega omrežja, motnje delovanja spletne strani, ki so posledica višje sile, izgubo dobička ali poslovno škodo, ki bi lahko ali je nastala kot posledica napačnega delovanja ali nedelovanja spletne strani. Se bomo pa vedno trudili vse nevšečnosti odpraviti v najkrajšem možnem času.

Odgovornost uporabnika

Uporabnik spletne strani se obvezuje, da je ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem poslovanja nasprotujoče si namene. Spletne strani ni dovoljeno uporabljati na način, ki bi jo lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali ji škodil.

Uporabniškega imena in gesla ni dovoljeno deliti z nikomer. Do vsebin spletne strani lahko za potrebe učenja dostopa z enim uporabniškim imenom le en uporabnik. 

Dostop do celotne učilnice je namenjen temu, da lahko snov uporabnik ponovi še za nazaj, ne pa za uporabo večih oseb.

V primeru, da podjetje ugotovi, da je prišlo do zlorabe enouporabniškega dostopa (več uporabnikov z istim dostopom), si podjetje pridržuje pravico, da dostop zaključi. 

Uporabnik se zavezuje, da ne bo posegal v delovanje spletne strani z vdorom v sistem – in tako nameščal viruse, zbiral podatke in izvajal podobna zlonamerna dejanja.

Če ugotovimo kršitev teh pravil ali drugih pogojev poslovanja, lahko uporabniški račun ali vsebino ukinemo brez predhodnega obvestila.

Način dostopa

Do spletnih zapiskov lahko dostopajo registrirani uporabniki, ki imajo uporabniško ime in geslo. Uporabnik dobi uporabniško ime in geslo s katerim se lahko prijavi v sistem. Vsi dostopi do uporabe programa in drugih elektronskih vsebin bodo omogočeni najkasneje dveh delovnih dnevih od prejema plačila. ENO uporabniško ime lahko uporablja samo EN uporabnik.

Dostop je omejen na toliko časa, kot je navedeno ob posameznem paketu. Vsebine spletne strani ni dovoljeno tiskati, kopirati ali posredovati tretjim osebam.

Uporabnik sam odgovarja za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Ponudnik ne odgovarja za kakršnokoli škodo povzročeno zaradi zlorabe gesla oziroma nepooblaščene rabe posameznega uporabniškega računa.

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj – VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pritožbe

Ponudnik ne daje nobenega jamstva, da bo uporabnik s pomočjo ponudnikovih vsebin in informacij dosegel želeni cilj ali namen oziroma da bo uporabnik s pomočjo ponudnikovih vsebin in informacij pri poslu ali opravilu, pri katerem ali v zvezi s katerim jih bo uporabil, dosegel želeni uspeh. Z naše strani prejme uporabnik ves potreben material, pomoč, podporo in znanje za dosego zastavljenih ciljev, odgovornost za dosego pa nosi uporabnik sam.

Uporabnik lahko morebitne ugovore, pripombe, zahtevke in izjave, ki izvirajo iz pogodbenega razmerja s ponudnikom, pošlje pisno na zgoraj naveden naslov ali na mail: info@znamza5.si.

Reševanje sporov

Stremimo k temu, da ste uporabniki zadovoljni z vsemi našimi storitvami na vseh nivojih. Kakršnekoli spore ali nevšečnosti želimo reševati sporazumno in na pozitiven način. Vedno bomo upoštevala vaša mnenja in pritožbe. Verjamemo v kvaliteto svojih storitev, zato bomo v primeru nezadovoljstva storili vse, kar je v naši moči, da boste zadovoljni. Spore najraje rešujemo na miren način in brez vpletanja pravnih organov. V primeru, da to ni mogoče, je za to pristojno okrajno sodišče.

Skladno z zakonsko ureditvijo podjetje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spletni povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje zagotavlja učinkovit in zaupen sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo je potrebno poslati na e-poštni naslov info@znamza5.si.

Podjetje bo stranki v 5 delovnih dneh po prejemu pritožbe potrdilo prejem ter obvestilo stranko o poteku in trajanju pritožbenega postopka

Maribor, 2.11.2020

Scroll to Top