fbpx

Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

MAT. S, Urška Mataln s.p.

Trg komandanta staneta 8

1000 Ljubljana

Slovenija

Matična številka: 8025304000

Davčna številka: SI67121454

TRR: SI56 6100 0001 7538 723 (banka Delavska hranilnica d.d.)

Mail: info@znamza5.si

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine znamza5.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZvPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno stran znamza5.si (v nadaljevanju spletna stran) upravlja MAT.S, Urška Mataln s.p., Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju ponudnik/podjetje).

Splošni pogoji poslovanja določajo razmerje med kupcem in prodajalcem in veljajo za vse nakupe opravljene preko spletne strani ali maila. Vse določbe so zavezujoče in veljajo do preklica ali spremembe.

Vsak kupec in uporabnik spletne strani se je dolžan seznaniti s pogoji uporabe in nakupa. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

Uporabnike spletne strani, ki niso polnoletni (mlajši od 18 let) v celoti zastopajo starši oziroma skrbniki. Le ti morajo biti seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja, ter dati otroku dovoljenje za uporabo spletne strani znamza5.si.

Spremembe splošnih pogojev

Ob morebitni spremembi plošnih pogojev postanejo spremembe za stranko zavezujoče z dnem, ko se z njimi seznani. Šteje se, da je stranka seznanjena s spremembami v trenutku objave spremembe na spletni strani https://znamza5.si/pogoji-poslovanja/ in ob potrditvi oddaje naročila. S tem se šteje, da stranka soglaša s spremembo splošnih pogojev.

Stranka, ki ne soglaša s spremembo splošnih pogojev, je dolžna v dveh dneh po prejemu obvestila o spremembi, podati ponudniku pisno izjavo o nestrinjanju. Če stranka v navedenem roku ne sporoči svojega nesoglasja s spremenjenimi pogoj poslovanja, se šteje, da s spremembo v celoti soglaša. V kolikor stranka poda izjavo, da ne soglaša s spremenjenimi pogoji poslovanja, ima ponudnik pravico, da odstopi od pogodbe.

Dostopnost informacij

Podjetje MAT.S, Urška Mataln s.p. se zavezuje, da bo uporabniku/kupcu vedno zagotovilo naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e – pošta)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj – VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini znamza5.si imajo gostje, ki opravijo hiter nakup in se za nakup ne rabijo registrirati, kot tudi registrirani uporabniki, ki z registracijo postanejo uporabniki Znamza5.si.

Z registracijo na spletnem mestu Znamza5.si uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo.

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje vnesene podatkov v svojem uporabniškem računu ali z zahtevkom, ki ga pošlje na info@znamza5.si. Le uporabniškega imena ne gre spreminjati.

Vrsta ponudbe

Na spletni strani lahko kupci kupijo knjige z rešenimi nalogami in dostope do spletne učilnice v kateri se nahajajo pdf-ji z rešenimi matematičnimi nalogami. Pdf-ji z nakupom ne postanejo last uporabnika, le ta lahko do njih samo dostopa za 3 ali 12 mesecev (odvisno od kupljenega dostopa).

Pravice intelektualne lastnine

Vsebina spletne strani znamza5.si je zaščiteno avtorsko delo. Vse pravice nad dokumenti na strani znamza5.si in njenih podstraneh so pridržane. Posredovanje vsebin, reprodukcija ali distribuiranje po delih ali v celoti na kakršenkoli način in na kateremkoli mediju, javna priobčitev ali predelava ali druga uporaba avtorskega dela ali njegovih delov ni dovoljena brez pisnega dovoljenja avtorja.

Vsebino spletne strani sme uporabnik uporabljati samo za osebne in nekomercialne namene. Vsaka kršitev se obravnava v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah.

Cene in naročilo

Vse cene dostopov in knjig na spletni strani vsebujejo DDV. Cene izdelkov in poštnine so v Evrih (EUR). Cene na spletni strani znamza5.si so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je na spletni strani sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje kot za kupca. 

Kupoprodajna pogodba (t.j. podatki o oddanem naročilu) je v elektronski obliki shranjena na strežniku znamza5.si in je kupcem na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Dostava in roki dostave

Vsa naročila dostopov do e – učilnice bodo realizirana najkasneje v roku 48 ur po prejetem plačilu. Podatke za dostop do e – učilnice prejmete na mail, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila.

Ob naročilu dostopa za 12 mesecev prejme uporabnik tudi delovne zvezke v pdf obliki za en razred oziroma letnik, ki ga je vpisal med opombe pri nakupu ali javil kasneje.

Knjige bodo poslane najkasneje v roku 7 delovnih dni po prejetem plačilu ali oddanem naročilu (v primeru plačila po povzetju).  Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le ta.

V primeru, da podjetje zaradi nepredvidljivih razlogov izdelkov ne more odpremiti v obljubljenem roku, o novem dobavnem roku obvesti stranko preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Knjige dostavlja GLS. Dostavljamo samo na naslove v Sloveniji. Če želite dostavo v tujino, nas morate obvezno kontaktirati na mail info@znamza5.si.

O stroških dostave je kupec obveščen pred zaključkom naročila. Cena dostave za pakete v Sloveniji je 3,90 EUR (z vključenim DDV).

Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cene dostave. Cene se oblikujejo tudi na osnovi posebnih akcijskih ponudb, pri uvajanju novih artiklov ali promocijskih akcij. Podjetje lahko pri posameznem artiklu odstopa od tega pravila in naročeno pošilja brez stroškov pošiljanja kar je razvidno v prvem koraku postopka naročanja.

GLS omogoča tudi prevzem paketov na Petrolovih servisih. V tem primeru zaračuna Petrol strošek prevzema po svojem ceniku.

Načini plačila

Plačilo je možno po predračunu UPN nalogu) na račun podjetja, z gotovino ob prevzemu (dostavlja GLS), s kreditnimi karticami preko aplikacije Stripe (American Express, Visa, Visa Electron, Mastercard) in s Paypalom. Varnost osebnih podatkov in plačil je v domeni ponudnikov plačilnih storitev.

Izdaja računa

Kupec ob plačilu in prejemu blaga prejme račun v elektronski obliki v pdf formatu ali v papirnati obliki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov ob oddaji naročila.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu na spletni strani znamza5.si. Aktivno kodo najdete v oglasnih sporočilih, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša ugodnosti v obliki popustov pri ceni izdelka ali poštnine. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • izberite izdelek, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico
 • v košarici v okence “Koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb “Uporabi kupon”
 • za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust
 • ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode avtomatsko odšteje od cene vašega naročila
 • ostane znesek, ki ga je še potrebno poravnati

Postopek nakupa

Na spletni strani znamza5.si lahko uporabnik poišče izdelek, ki ga želi. S klikom na sliko ali povezavo, se odpre možnost dodajanja izdelka v košarico. Klikne na gumb “Dodaj v košarico”. Sistem nato izda obvestilo o uspešnem dodajanju izdelka v košarico. 

Uporabnik lahko nadaljuje z nakupovanjem ali pa s klikom na gumb “Prikaži košarico” odpre košarico.

Iz košarice lahko nadaljuje z nakupovanjem (izbere ustrezno opcijo v meniju) ali nadaljuje na blagajno. 

Če želi uporabnik odstraniti izdelek iz košarice mora klikniti na ikono koša za smeti na desni strani cene. 

Po kliku na gumb “Nadaljuj na blagajno” preusmeri sistem uporabnika na obrazec s podatki kupca. 

Za izvršitev naročila mora kupec izpolniti vsa polja in označiti, da se strinja s pogoji poslovanja. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki kupca že shranjeni. 

Kupec izbere še način plačila in s klikom na gumb “Zaključi nakup” odda naročilo.

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše zahvala za naročilo, ki vsebuje povzetek naročila.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja, stranka pa lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na info@znamza5.si.

Po oddaji naročila prejme kupec obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu Znam za 5 so na spletni strani dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Za namen preverjanja navedenih podatkov vas lahko podjetje tudi kontaktira na mail ali telefonsko številko.

Pravica do odstopa

Vračilo digitalnih produktov ni mogoče. V primeru naročila digitalnih produktov (e-knjig, e-vadnic in e-seminarjev in drugih digitalnih produktov), ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, uporabnik v skladu s 13. točko petega odstavka 43. č člena ZVPot s klikom na te pogoje izrecno soglaša, da ponudnik v odstopnem roku iz 43. č člena ZVPot, ki začne teči z dnem sklenitve pogodbe, začne z opravljanjem naročene storitve. Uporabnik se s klikom na te pogoje hkrati tudi strinja, da s podanim soglasjem za začetek opravljanja storitev izgubi pravico do odstopa od pogodbe (13. točka petega odstavka 43. č člena ZVPot).

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema blaga. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e – naslov prodajalca info@znamza5.si. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga. Voljo za odstop od pogodbe mora potrošnik navesti jasno in nedvoumno. Prejeto blago je potrebno prodajalcu vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15 dneh po tem, ko ste prodajalca obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Knjige ali drugo blago je potrebno vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno (na knjigah ne sme biti nobenih madežev ali sledi branja ali uporabe) na naslov MAT.S, Urška Mataln s.p., Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana. Ob vračilu blaga potrošnik pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter številko transakcijskega računa, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila uporabljena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se potrošniku ne vrnejo. Na TRR potrošnika se vrne le vplačani znesek.

Omejitev odgovornosti

Podjetje se bo potrudilo po najboljših močeh zagotavljati točne in ažurne podatke. Ker pa se vsebina pogosto spreminja, si pridržujemo pravico spreminjanja vsebine in dopuščamo možnosti napak pri vnosu podatkov. Za morebitno škodo, ki bi utegnila nastati zaradi netočnosti podatkov na spletni strani ne odgovarjamo. 

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo, dodamo ali odstranimo vsebino spletne strani. Praviloma podjetje omogoča dostop za uporabo vse dni v letu, 24 ur na dan, razen kadar gre za krajše ustavitve zaradi tehničnih razlogov. V primeru, da gre za daljše ustavitve ob večjih tehničnih posegih bo podjetje poskrbelo, da bodo uporabniki o motnjah obveščeni do tri dni pred pričetkom del.

Podjetje ni odgovorno za slabo delovanje ali nedelovanje spletne strani zaradi motenj ali nedelovanja internetnega omrežja, motenj delovanja spletne strani, ki so posledica višje sile, izgubo dobička ali poslovno škodo, ki bi lahko ali je nastala zaradi napačnega delovanja ali nedelovanja spletne strani. 

Fotografije ne zagotavljajo lastnosti blaga. Podjetje si prizadeva zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, vendar je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Odgovornost uporabnika

Uporabnik spletne strani (učilnice) se zavezuje, da je ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem poslovanja nasprotujoče si namene. Spletne strani ni dovoljeno uporabljati na način, ki bi jo lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali ji škodil.

Uporabniškega imena in gesla za dostop do spletne učilnice ni dovoljeno deliti z nikomer. Do vsebin spletne učilnice lahko za potrebe učenja dostopa z enim uporabniškim imenom le en uporabnik. V primeru, da se ugotovi da je uporabljalo eno uporabniško ime več uporabnikov, se dostop ukine. Dostop do celotne učilnice (ne samo do določenega razreda) je namenjen temu, da lahko snov uporabnik še ponovi za nazaj ali pogleda za naprej, ne pa za uporabo večih oseb.

Če ugotovimo kršitev teh pravil ali drugih pogojev poslovanja lahko uporabniški račun ali vsebino ukinemo brez predhodnega opozorila.

Način dostopa do spletne učilnice

Do spletne učilnice lahko dostopajo uporabniki z uporabniškim imenom in geslom. Uporabnik dobi uporabniško ime in povezavo s katero si lahko določi geslo po prejemu plačila za dostop na svoj elektronski naslov. Vsi dostopi bodo omogočeni najkasneje v 48 urah od prejema plačila za dostop. Eno uporabniško ime lahko uporablja samo en uporabnik.

Dostop do učinice je omejen na toliko časa kot je navedeno na posameznem paketu (3 ali 12 mesecev). Vsebine spletne učilnice ni dovoljeno tiskati, kopirati ali posredovati tretjim osebam.

Uporabnik sam odgovarja za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Podjetje ne odgovarja za kakršnokoli škodo povzročeno zaradi zlorabe gesla oziroma nepooblaščene rabe posameznega uporabniškega računa.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Podjetje omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih pregleda. Podjetje ne bo objavilo mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Znam za 5 dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Podjetje ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Znam za 5, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na podjetje, ki upravlja spletno trgovino Znam za 5.

Pritožbe

Ponudnik ne daje nobenega jamstva, da bo uporabnik s pomočjo ponudnikovih vsebin in informacij dosegel želeni cilj ali namen oziroma da bo uporabnik s pomočjo ponudnikovih vsebin in informacij pri poslu ali opravilu, pri katerem ali v zvezi s katerim jih bo uporabil, dosegel želeni uspeh. Z naše strani prejme uporabnik ves potreben material, pomoč, podporo in znanje za dosego zastavljenih ciljev, odgovornost za dosego pa nosi uporabnik sam.

Uporabnik lahko morebitne ugovore, pripombe, zahtevke in izjave, ki izvirajo iz pogodbenega razmerja s ponudnikom, pošlje pisno na zgoraj naveden naslov ali na mail: info@znamza5.si.

Reševanje sporov

Stremimo k temu, da ste uporabniki zadovoljni z vsemi našimi storitvami na vseh nivojih. Kakršnekoli spore ali nevšečnosti želimo reševati sporazumno in na pozitiven način. Vedno bomo upoštevala vaša mnenja in pritožbe. Verjamemo v kvaliteto svojih storitev, zato bomo v primeru nezadovoljstva storili vse, kar je v naši moči, da boste zadovoljni. Spore najraje rešujemo na miren način in brez vpletanja pravnih organov. V primeru, da to ni mogoče, je za to pristojno okrajno sodišče.

Podjetje spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. 

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@znamza5.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v roku petih delovnih dni po prejemu pritožbe potrdilo prejem ter stranko obvestilo o poteku in trajanju pritožbenega postopka.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ. 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Maribor, 2.11.2020