fbpx

Izrazi

(4 mnenja strank)

24.90 

Vse kar moraš vedeti o izrazih na enem mestu! Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami.

Knjiga je primerna za osnovnošolce in srednješolce.

People also purchase these items with Izrazi
tshirt
Izrazi added to cart
0

Kaj te čaka v knjigi?

Več kot 1500 rešenih primerov iz izrazov.

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 letnih izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

V knjigi o naloge, ki so primerne za osnovnošolce  in srednješolce. V njej najdeš vse od osnov (seštevanje in odštevanje) do razstavljanja zapletenih veččlenikov.

Osnovni podatki

 • format: 165×235 mm
 • 164 strani
 • podpora v FB skupini
 • delovni zvezek

Ob nakupu knjige ti podarim še delovni zvezek v pdf obliki, v katerem so prepisana navodila nalog s prostorom za reševanje.

Pridružiš se nam lahko tudi v FB skupini Podpora Znamza5. Tam lahko vprašaš karkoli – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice. Rešimo vsako, še tako hudo težavo. 

Podroben pregled poglavij

 • Seštevanje in odštevanje izrazov
 • Množenje izrazov
 • Izpostavljanje skupnega faktorja
 • Kvadrat dvočlenika in tričlenika
 • Kub dvočlenika
 • Razlika kvadratov
 • Vsota in razlika kubov
 • Vsota in razlika n – tih potenc
 • Razstavljanje tričlenikov – Vietovo pravilo
 • Razstavljanje štiričlenikov in veččlenikov
 • Mešane naloge

Kako ti lahko knjiga pomaga?

Izrazi – snov brez katere pri matematiki ne gre. Dan, ko se številke spremenijo v črke, je žalosten dan za marsikaterega učenca oziroma učenko.

Preskok iz številk na črke zna biti namreč kar težaven. Če zaškripa pri osnovah, pa itak vsi vemo, kako se nadaljuje… Učenje matematike je namreč podobno gradnji hiše. Preden začneš, moraš postaviti dobre temelje. Če teh ni, se bo slej kot prej vse porušilo.

Da do tega ne bo prišlo in da bo tvoje računanje s črkami potekalo gladko, je tukaj knjiga Izrazi.

Začela bova čisto na začetku – s seštevanjem in odštevanjem. Saj veš, postaviti morava dobre temelje za nadaljevanje… 

Znanje, ki sva ga dobila med seštevanjem in odštevanjem, bova uporabila pri množenju. Do onemoglosti bova množila enočlenike z enočleniki, enočlenike z dvočleniki, pa dvočlenike z dvočleniki… Uf! Dela nama zagotovo ne bo zmanjkalo.

Ko bova mojstra seštevanja, odštevanja in množenja (po tistem, ko rešiva več kot 250 različnih primerov druge možnosti sploh ni), nadaljujeva z nespremenjeno hitrostjo naprej.

Naučila se bova, kako ugotovimo kaj imajo členi skupnega in kako ta skupni faktor izpostavimo. Pa čeprav je včasih skupen samo minus…

V nadaljevanju bova kvadrirala in kubirala dvočlenike in tričlenike, zaupala ti bom pa tudi način s katerim si lahko pomagaš pri kvadriranju in kubiranju veččlenikov.

Saj poznaš tisto: prvi na dva plus drugi na dva in dvakrat oba…

Naučila se bova uporabljati formule za razliko kvadratov, vsoto in razliko kubov ter n – tih potenc, Vietovo pravilo (tudi težje primere) ter kako razstavimo štiri in veččlenike.

Čisto na koncu prispeva še do mešanih nalog. Ker v testu nikoli ne piše, katero formulo moraš uporabiti, se bova naučila prepoznati za kateri primer razstavljanja gre ter reševati kombinirane naloge.

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

4 mnenja za Izrazi

 1. Maruša

  Knjiga je super. Zelo pregledno napisana, super prikazani rešeni primeri. Knjiga je res uporabna. Zelo zadovoljni tudi z ostalimi knjigami,ki jih imamo že doma?

 2. Nataša

  Knjiga je zelo priročna. Všeč mi je pisava, ki je podobna pisani. Knjigo s tem naredi bolj domačo in ne tako formalno. Otrok se s to knjigo in ostalimi izdelki lahko veliko nauči sam, saj so pri vsaki nalogi podane rešitve in vedno je na voljo razlaga.
  Hvala za knjigo!

 3. Branko

  Knjiga je preprosto odlična. Vse na enem mestu.

 4. Sandra

  Zelo priporočam nakup knjige. Je pregledna in enostavna. Predvsem pa ima veliko razlage in rešenih primerov, da lahko otrok sam predela snov.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…