fbpx

Potence in koreni

(3 mnenja strank)

28.90 

Vse kar moraš vedeti o potencah in korenih na enem mestu! Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami.

Knjiga je primerna za osnovnošolce in srednješolce.

People also purchase these items with Potence in koreni
tshirt
Potence in koreni added to cart
0

Kaj te čaka v knjigi?

1250 rešenih primerov iz potenc in korenov

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 letnih izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

V knjigi o naloge, ki so primerne za osnovnošolce  in srednješolce. V njej najdeš vse od osnov (potenciranje in korenjenje številskih izrazov) do potenc z racionalnimi eksponenti in iracionalnih enačb.

Osnovni podatki

 • format: 165×235 mm
 • 156 strani
 • podpora v FB skupini
 • seznam nalog v pdf obliki

Pridružiš se nam lahko tudi v FB skupini Podpora Znamza5. Tam lahko vprašaš karkoli – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice. Rešimo vsako, še tako hudo težavo. 

Vsebina knjige

 • Potence z naravnimi eksponenti
 • Potence s celimi eksponenti
 • Kvadratni koren
 • Koreni poljubnih stopenj
 • Racionalizacija
 • Potence z racionalnimi eksponenti
 • Iracionalne enačbe

Kako ti lahko knjige Znam za 5 pomagajo?

“Vadi, vadi, vadi!” Besede, ki jih verjetno slišiš precej pogosto, tako v šoli kot doma. Saj poznaš tisti rek: “Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.” Problem nastane, če mojster ne ve kako. 

S knjigami Znam za 5, bo mojster natančno vedel kako:)

Knjige Znam za 5 niso navadne vadnice s kupom nalog in rešitvijo na koncu knjige.  Niti knjige z definicijami in nekaj rešenimi zgledi.

Matematiko je treba vadit. Najbolj me moti, da se pričakuje, da se bodo učenci in dijaki naučili matematiko iz dveh ali treh rešenih zgledov in parih definicij.

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske in razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in vse naloge.

Točno to najdeš v knjigah Znam za 5. Pri učenju z njimi ne bo več sedenja pred praznim listom in razmišljanja, kako naj sploh začneš reševati, saj so naloge rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš, kje imaš napako.

 

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

3 mnenja za Potence in koreni

 1. Sandra

  Priporočam nakup. V knjigi je ogromno rešenih primerov. Najbolj dragoceni so postopki reševanja, formule in opombe na kaj je potrebno biti pozoren.

 2. Nataša

  Pozdravljeni!
  Tako kot vse ostale knjige // naloge pod znamko Znamza5 je tudi ta knjiga več kot odlična. Hvala za vaš trud in skrb za naše mlade nadobudneže.

 3. Nina

  V knjigi so mi najbolj všeč opombe pri izračunih na katere moraš biti pozoren in tudi sam postopek reševanja. Hvala res za zelo dobro knjigo in tudi ostale knjige.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…