fbpx

Rešene matematične naloge za 8. razred

(8 mnenj strank)

48.90 

Nepogrešljiv pripomoček pri učenju matematike. Nič dolgočasnih razlag in neskončne teorije.

Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami.

Dobiš:

 • knjigo z rešenimi nalogami
 • seznam nalog (pdf)
 • 10 preverjanj znanja (pdf)
 • podporo v FB skupini – najdeš jo TUKAJ
 • pdf – je dobiš na mail v sedmih dnevih od prevzema knjige
People also purchase these items with Rešene matematične naloge za 8. razred
tshirt
Rešene matematične naloge za 8. razred added to cart
0

Snov za 8. razred je razdeljena na 10 poglavij in obsega več kot 800 rešenih nalog na 512 straneh.

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 let izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

Naloge so napisane ročno, pomembne stvari so poudarjene z barvami. Tako je učenje veliko bolj prijetno in matematika ne deluje več tako strašno.

Osnovni podatki

KNJIGA:

 • format: 165×235 mm
 • 512 strani
 • več kot 800 rešenih nalog brez izpuščenih korakov

SEZNAM NALOG (pdf):

Seznam nalog ti bom poslala na mail. V njem so prepisana navodila vseh nalog iz knjige (brez rešitev). Lahko si jih natisneš, rešiš naloge v zvezek, v knjigi pa nato samo preveriš rešitve in postopke. Seznam nalog sem naredila zato, da te rešitve ne bodo preveč motile pri samostojnem reševanju in da boš lahko najprej poskusil/a rešiti nalogo sam/a.

PREVERJANJA ZNANJA (pdf):

Po nakupu knjige, ti bom poslala na mail še 10 preverjanj – krajših testov z rešitvami. Z njihovo pomočjo lahko preveriš, koliko si se s pomočjo knjige naučil/a.

PODPORA V FB SKUPINI:

Ob nakupu knjige prejmeš tudi članstvo v zaprti FB skupini, kjer lahko sprašuješ vse kaj te zanima v zvezi z matematiko – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice in jih ne znaš rešiti.

Podroben pregled poglavij

1. RACIONALNA ŠTEVILA: Cela števila, Racionalna števila, Primerjanje in urejanje racionalnih števil, Nasprotna vrednost, Absolutna vrednost

2. RAČUNANJE Z RACIONALNIMI ŠTEVILI: Seštevanje in odštevanje celih števil, Seštevanje in odštevanje racionalnih števil, Množenje celih in racionalnih števil, Deljenje celih in racionalnih števil, Številski izrazi z racionalnimi števili

3. ENAČBE IN NEENAČBE: Enačbe, Neenačbe

4. POTENCE IN KORENI: Potence, Množenje in deljenje potenc z enako osnovo, Potenciranje produkta, količnika in potence, Izrazi s potencami, Kvadriranje racionalnih števil, Kvadratni koren racionalnih števil, Kvadratni koren produkta in količnika, Delno korenjenje in racionalizacija, Izrazi s potencami in koreni

5. IZRAZI: Izrazi s spremenljivkami, Zapisovanje izrazov po besedilu, Množenje in deljenje enočlenikov, Seštevanje in odštevanje enočlenikov, Seštevanje in odštevanje veččlenikov, Množenje enočlenika z veččlenikom, Izpostavljanje skupnega faktorja, Množenje veččlenikov

6. FUNKCIJE IN SORAZMERJA: Koordinatni sistem, Odvisnost in ponazarjanje količin, Premo sorazmerje, Graf premega sorazmerja, Premo sorazmerje in odstotki, Obratno sorazmerje in graf obratnega sorazmerja

7. VEČKOTNIKI: Večkotniki, Diagonale večkotnika, Koti večkotnika, Pravilni večkotniki, Obseg in ploščina večkotnika

8. KROG IN DELI KROGA: Obseg kroga, Dolžina krožnega loka, Ploščina kroga, Ploščina krožnega izseka

9. PITAGOROV IZREK: Pitagorov izrek, Pitagorov izrek v pravokotniku in kvadratu, Pitagorov izrek v enakokrakem in enakostraničnem trikotniku, Pitagorov izrek v rombu, deltoidu in trapezu

10. KOCKA IN KVADER: Kocka, kvader

Kako ti lahko knjige Znam za 5 pomagajo?

“Vadi, vadi, vadi!” Besede, ki jih verjetno slišiš precej pogosto, tako v šoli kot doma. Saj poznaš tisti rek: “Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.” Problem nastane, če mojster ne ve kako. 

S knjigami Znam za 5, bo mojster natančno vedel kako:)

Knjige Znam za 5 niso navadne vadnice s kupom nalog in rešitvijo na koncu knjige.  Niti knjige z definicijami in nekaj rešenimi zgledi.

Matematiko je treba vadit. Najbolj me moti, da se pričakuje, da se bodo učenci in dijaki naučili matematiko iz dveh ali treh rešenih zgledov in parih definicij.

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske in razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in vse naloge.

Točno to najdeš v knjigah Znam za 5. Pri učenju z njimi ne bo več sedenja pred praznim listom in razmišljanja, kako naj sploh začneš reševati, saj so naloge rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš, kje imaš napako.

 

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

8 mnenj za Rešene matematične naloge za 8. razred

 1. Barbara

  Pozdravljeni!
  Že po prvi uporabi se je “priročnik” izkazal za zelo uporabnega. Postopek reševanja naloge res olajša razumevanje in razjasnitev tistih malenkosti, ki mojemu otroku med uro niso vedno jasne. Priporočam nakup, se izplača.

 2. Maja

  Res odlična knjiga. Vredna vsakega nakupa.
  Super razlaga in naloge katere lahko preveriš, če so pravilno rešene.
  Hvala za tvoj trud Urška.

 3. Nataša

  Knjiga je vrhunska…ni mi žal da sem jo kupila….sam škoda da je nisem morda našla že veliko prej…tako lahko sama pomagam sinu pri dodatni razlagi če
  je potrebna ampak vidim da mu knjiga zadostuje in sam rešuje naloge…lepo je prikazana učna snov z barvami….preprosti prikaz nalog….toplo priporočam nakup vredna svojega denarja….tud srednješolka ima svojo zbirko knjig….res top….hvala ekipi..Znam 5

 4. Petra

  Res vrhunska knjiga. Fant lepo sam rešuje in pregleduje naloge. Lepo razloženo in primerne težavnosti. Hvala!

 5. Aleksandra

  Knjiga je vrhunska, sin se sam znajde brez problema in vam je neizmerno hvaležen, da ste jo napisali. Pri MAT je imel lani kar nekaj težav, s pomočjo vaše knjige je njegovo znanje in razumevanje že po 1 mesecu prišlo na nivo ocene 4. Res sem vesela, da sem jo kupila .
  Hvala,
  Aleksandra

 6. Živa

  Iz srca se vam zahvaljujem za vaš veeeelikanski trud, ki ste ga tako srčno vložili v vaše prekrasne matematične knjige, preverjanja znanja, povzetek formul in nenazadnje tudi za prekrasen planer.

  Imam hčerko, ki obiskuje 8.razred osnovne šole. Matematika ji ne povzroča težav in ima same petice. V kolikor pa se pojavi vprašanje, le tega skupaj hitro razrešiva. Imam to srečo, da to lahko storim. Opazila pa sem, da je nekoliko manj “sigurna” pri reševanju enačb, kljub mojim pojasnilom. ? Kot bi jo “nekaj motilo”, a še sama ne vem kaj bi to bilo. In prav zato sem kupila vašo knjigo za 8.razred, ki jo sedaj z veseljem tudi sama prebiram. Printala sem prav vse, kar ste tako prijazno in srčno poslali po elektronski pošti. Bolj, ko prebiram vse vaše čarobne, ročno zapisane matematične zapise, bolj ugotavljam kako velika ljubezen do pomoči otrokom vas vodi pri oblikovanju vsake posamezne knjige. ?
  Vaše knjige so napisane ročno s prekrasno pisavo, kar brez dvoma prispeva k še hitrejšemu razumevanju matematike.

  Gospa Urška. Ste kot VEEEEEELIKO MATEMATIČNO SONCE! Otroci so lahko presrečni, ker tako lepo skrbite zanje. Ste redkost in pravi, velikanski zaklad v svetu matematike!☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️

 7. Andreja

  Knjiga mi je v veliko olajšanje, pri razlaganju snovi hčerki. Pravi to je tko mami, kot da ti sediš pri meni in mi razlagaš. Samo da knjigo berem in rešujem naloge, ko se mi vstavi, pogledam postopek in delam naprej.
  Super knjiga, jo priporočam!

 8. Daša

  Pozdravljena,
  pošiljam mnenje o knjigi.
  Res je dobra.

  Lansko šolsko leto sem prvič naročila vašo knjigo za matematiko za 7. razred. Hčerka je velikokrat poudarila kako zelo ji pomaga, če v šoli česa ni dobro razumela ali je ni bilo pri uri.
  Zdaj knjiga čaka na mlajšo hčerko. Sem pa že naročila tudi matematiko in fiziko za 8. razred.
  Matematika ji ne dela več težav in ima same lepe ocene.
  Verjamem, da ji bosta tudi knjigi za 8. razred pripomogli k odličnim ocenam.
  Hvaležna sem, da sem vas našla in naročila vašo knjigo.
  Upam, da si bomo lahko z vašo pomočjo pomagali dokler bo treba.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…