Rešene matematične naloge za 8. razred

48.90 

48.90 

Rešene matematične naloge za 8. razred

48.90 

Nepogrešljiv pripomoček pri učenju matematike. Nič dolgočasnih razlag in neskončne teorije.

Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami.

Dobiš:

 • knjigo z rešenimi nalogami
 • seznam nalog (pdf)
 • 10 preverjanj znanja (pdf)
 • podporo v FB skupini – najdeš jo TUKAJ
 • pdf – je dobiš na mail v sedmih dnevih od prevzema knjige
People also purchase these items with Rešene matematične naloge za 8. razred
tshirt
Rešene matematične naloge za 8. razred added to cart
0

Opis

Snov za 8. razred je razdeljena na 10 poglavij in obsega več kot 800 rešenih nalog na 500+ straneh.

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 let izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

Naloge so napisane ročno, pomembne stvari so poudarjene z barvami. Tako je učenje veliko bolj prijetno in matematika ne deluje več tako strašno.

Osnovni podatki

KNJIGA:

 • format: 165×235 mm
 • 512 strani
 • več kot 800 rešenih nalog brez izpuščenih korakov

SEZNAM NALOG (pdf):

Seznam nalog ti bom poslala na mail. V njem so prepisana navodila vseh nalog iz knjige (brez rešitev). Lahko si jih natisneš, rešiš naloge v zvezek, v knjigi pa nato samo preveriš rešitve in postopke. Seznam nalog sem naredila zato, da te rešitve ne bodo preveč motile pri samostojnem reševanju in da boš lahko najprej poskusil/a rešiti nalogo sam/a.

PREVERJANJA ZNANJA (pdf):

Po nakupu knjige, ti bom poslala na mail še 10 preverjanj – krajših testov z rešitvami. Z njihovo pomočjo lahko preveriš, koliko si se s pomočjo knjige naučil/a.

PODPORA V FB SKUPINI:

Ob nakupu knjige prejmeš tudi članstvo v zaprti FB skupini, kjer lahko sprašuješ vse kaj te zanima v zvezi z matematiko – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice in jih ne znaš rešiti.

Podroben pregled poglavij

1. RACIONALNA ŠTEVILA: Cela števila, Racionalna števila, Primerjanje in urejanje racionalnih števil, Nasprotna vrednost, Absolutna vrednost

2. RAČUNANJE Z RACIONALNIMI ŠTEVILI: Seštevanje in odštevanje celih števil, Seštevanje in odštevanje racionalnih števil, Množenje celih in racionalnih števil, Deljenje celih in racionalnih števil, Številski izrazi z racionalnimi števili

3. ENAČBE IN NEENAČBE: Enačbe, Neenačbe

4. POTENCE IN KORENI: Potence, Množenje in deljenje potenc z enako osnovo, Potenciranje produkta, količnika in potence, Izrazi s potencami, Kvadriranje racionalnih števil, Kvadratni koren racionalnih števil, Kvadratni koren produkta in količnika, Delno korenjenje in racionalizacija, Izrazi s potencami in koreni

5. IZRAZI: Izrazi s spremenljivkami, Zapisovanje izrazov po besedilu, Množenje in deljenje enočlenikov, Seštevanje in odštevanje enočlenikov, Seštevanje in odštevanje veččlenikov, Množenje enočlenika z veččlenikom, Izpostavljanje skupnega faktorja, Množenje veččlenikov

6. FUNKCIJE IN SORAZMERJA: Koordinatni sistem, Odvisnost in ponazarjanje količin, Premo sorazmerje, Graf premega sorazmerja, Premo sorazmerje in odstotki, Obratno sorazmerje in graf obratnega sorazmerja

7. VEČKOTNIKI: Večkotniki, Diagonale večkotnika, Koti večkotnika, Pravilni večkotniki, Obseg in ploščina večkotnika

8. KROG IN DELI KROGA: Obseg kroga, Dolžina krožnega loka, Ploščina kroga, Ploščina krožnega izseka

9. PITAGOROV IZREK: Pitagorov izrek, Pitagorov izrek v pravokotniku in kvadratu, Pitagorov izrek v enakokrakem in enakostraničnem trikotniku, Pitagorov izrek v rombu, deltoidu in trapezu

10. KOCKA IN KVADER: Kocka, kvader

Kako ti lahko knjige Znam za 5 pomagajo?

“Vadi, vadi, vadi!” Besede, ki jih verjetno slišiš precej pogosto, tako v šoli kot doma. Saj poznaš tisti rek: “Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.” Problem nastane, če mojster ne ve kako. 

S knjigami Znam za 5, bo mojster natančno vedel kako:)

Knjige Znam za 5 niso navadne vadnice s kupom nalog in rešitvijo na koncu knjige.  Niti knjige z definicijami in nekaj rešenimi zgledi.

Matematiko je treba vadit. Najbolj me moti, da se pričakuje, da se bodo učenci in dijaki naučili matematiko iz dveh ali treh rešenih zgledov in parih definicij.

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske in razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in vse naloge.

Točno to najdeš v knjigah Znam za 5. Pri učenju z njimi ne bo več sedenja pred praznim listom in razmišljanja, kako naj sploh začneš reševati, saj so naloge rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš, kje imaš napako.

 

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rešene matematične naloge za 8. razred”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…

 • E- učilnicaE- učilnica

  Dostop do e – učilnice za 12 mesecev

  45.00 
 • formule OS mizaformule OS siva

  Formule za osnovno šolo

  14.90 
 • pretvarjanje - mizapretvarjanje - siva

  Obvladam pretvarjanje enot

  28.90 
 • ulomki - mizaulomki - siva

  Ulomki

  28.90