Rešene matematične naloge za 7. razred

(15 mnenj strank)

48.90 

Nepogrešljiv pripomoček pri učenju matematike. Nič dolgočasnih razlag in neskončne teorije.

Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami.

Dobiš:

 • knjigo z rešenimi nalogami
 • seznam nalog (pdf)
 • 8 preverjanj znanja (pdf)
 • podporo v FB skupini – najdeš jo TUKAJ
 • pdf – je dobiš na mail v sedmih dnevih od prevzema knjige

Snov za 7. razred je razdeljena na 8 poglavij in obsega več kot 800 rešenih nalog na 516 straneh.

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 let izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

Naloge so napisane ročno, pomembne stvari so poudarjene z barvami. Tako je učenje veliko bolj prijetno in matematika ne deluje več tako strašno.

Osnovni podatki

KNJIGA:

 • format: 165×235 mm
 • 516 strani
 • več kot 800 rešenih nalog brez izpuščenih korakov

SEZNAM NALOG (pdf):

Seznam nalog ti bom poslala na mail. V njem so prepisana navodila vseh nalog iz knjige (brez rešitev). Lahko si jih natisneš, rešiš naloge v zvezek, v knjigi pa nato samo preveriš rešitve in postopke. Seznam nalog sem naredila zato, da te rešitve ne bodo preveč motile pri samostojnem reševanju in da boš lahko najprej poskusil/a rešiti nalogo sam/a.

PREVERJANJA ZNANJA (pdf):

Po nakupu knjige, ti bom poslala na mail še 8 preverjanj – krajših testov z rešitvami. Z njihovo pomočjo lahko preveriš, koliko si se s pomočjo knjige naučil/a.

PODPORA V FB SKUPINI:

Ob nakupu knjige prejmeš tudi članstvo v zaprti FB skupini, kjer lahko sprašuješ vse kaj te zanima v zvezi z matematiko – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice in jih ne znaš rešiti.

Podroben pregled poglavij

1. NARAVNA ŠTEVILA: Večkratniki in delitelji naravnih števil, Praštevila in sestavljena števila, Največji skupni delitelj in najmanjši skupni večkratnik, Besedilne naloge

2. ULOMKI: Upodobitev ulomkov na številski premici, Računanje celote in dela celote, Razširjanje in krajšanje ulomkov, Ulomki kot količniki, Ulomki in decimalna števila, Urejanje ulomkov po velikosti

3. RAČUNANJE Z ULOMKI: Seštevanje in odštevanje ulomkov z enakimi imenovalci, Seštevanje ulomkov z različnimi imenovalci, Odštevanje ulomkov z različnimi imenovalci, Množenje ulomka z naravnim številom, Množenje ulomka z ulomkom, Deljenje ulomka z naravnim številom, Deljenje ulomka z ulomkom, Številski izrazi, Besedilne naloge, Izrazi s spremenljivkami, Enačbe in neenačbe

4. PODATKI IN ODSTOTKI: Odstotki in promili, Računanje odstotkov, Računanje dela celote, Koordinatna mreža, Prikaz podatkov, Aritmetična sredina, Medsebojno odvisne količine, Drevesni prikaz

5. PRESLIKAVE: Zrcaljenje čez premico, Zrcaljenje čez točko, Vzporedni premik in zasuk, Simetrala daljice, Simetrala kota, Načrtovanje kotov s šestilom, Sovršna kota in sokota, Koti z vzporednimi kraki

6. TRIKOTNIKI: Vrste trikotnikov, Koti v trikotniku, Načrtovanje trikotnikov, Višine trikotnika, Trikotniku očrtana krožnica, Trikotniku včrtana krožnica, Težiščnice in težišče trikotnika

7. ŠTIRIKOTNIKI: Koti in načrtovanje štirikotnikov, Trapez, Paralelogram, Deltoid

8. OBSEGI IN PLOŠČINE: Večkotniki, Obseg in ploščina pravokotnika in kvadrata, Obseg in ploščina paralelograma, Obseg in ploščina trapeza, Obseg in ploščina trikotnika in deltoida

Kako ti lahko knjige Znam za 5 pomagajo?

“Vadi, vadi, vadi!” Besede, ki jih verjetno slišiš precej pogosto, tako v šoli kot doma. Saj poznaš tisti rek: “Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.” Problem nastane, če mojster ne ve kako. 

S knjigami Znam za 5, bo mojster natančno vedel kako:)

Knjige Znam za 5 niso navadne vadnice s kupom nalog in rešitvijo na koncu knjige.  Niti knjige z definicijami in nekaj rešenimi zgledi.

Matematiko je treba vadit. Najbolj me moti, da se pričakuje, da se bodo učenci in dijaki naučili matematiko iz dveh ali treh rešenih zgledov in parih definicij.

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske in razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in vse naloge.

Točno to najdeš v knjigah Znam za 5. Pri učenju z njimi ne bo več sedenja pred praznim listom in razmišljanja, kako naj sploh začneš reševati, saj so naloge rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš, kje imaš napako.

 

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

15 mnenj za Rešene matematične naloge za 7. razred

 1. Maruša

  Knjigo sem naročila,ker smo imeli doma že letos za 6. Razred. In moram reči, da mi je to ena boljših knjig,ki so res pripomogle k boljši razlagi,ki pa je podprta še z ogromno vajami…. res zakon.

 2. Urška

  Imeli lani za 6.razred in letos naročili za 7.razred. res super razloženno. Vredno nakupa

 3. Minka

  Že vsaj tri leta zapored naročam knjigo Rešene matematične naloge, saj se je izkazal za odličen pripomoček hčerki z učnimi težavami. Hčerka potrebuje pomoč pri učenju in razlagi, vendar s to knjigo pa sedaj redkokdaj. Znajde se in si sama naredi zapiske, ki ji služijo kot pomagalo pri uri matematike in preverjanjih. Na ustnem ocenjevanju se bolje znajde, saj razume snov. Ve kako poiskati naloge. Knjiga s svojimi nalogami sledi vsem učbenikom, večinoma nalog ki so v preverjanju, so zelo podobna v šoli na preverjanjih in ocenjevanjih. Enkratno!

 4. Bernarda

  ODLIČNA KNJIGA IN JE ZELO POMAGALA PRI RAZUMEVANJU MATEMATIKE.

 5. Ingrid

  Knjigo sem kupila, ker imam zelo dobre izkušnje z nalogami za 6. razred. Ob vseh razlagah, vajah in rešitvah, ki jih knjiga ponuja, ni potrebno sestavljati vedno nove in nove primere. Super je tudi to, da si lahko naloge tiskaš po potrebi. Vredno nakupa, toplo priporočam.

 6. Tanja

  Pri nas je bilo vedno tako, da ko je bilo treba delati vaje za matematiko ” neznam, nerazumem…”. V 6.razredu smo prvič naročili delovne zvezke znamza5 in od takrat jih vedno naročamo. Tudi zdaj v 8.razredu jih bomo, ker se uči sama in tudi ocene pri matematiki so 4 ali 5. Vredno nakupa.

 7. Ksenija

  Najlažja razlaga matematike.Nam v veliko pomoč pri reševanju težav.Zelo zadovoljni in toplo priporočam.

 8. Maja

  Prvo knjigo sem videla pri kolegici, takoj mi je bila vsec. Glede na to, da imamo sedmarja, sama ne znam vec razlagati in pomagati pri matematiki in nama je knjiga v super pomoč. Lepa razlaga, na enostaven nacin, lep format pisanja. Odlicna je.

 9. Bojana

  Kupila sem jo po priporočilu prijateljice. Knjiga je top vredna vsakega centa, nam je že takoj drugi teden šole bila v veliko pomoč.

 10. Klara

  Knjiga je super, nismo pa še prišli do samostojne uporabe. Koristi pa tudi meni, ker so razlage resnično super, učbeniki so žal svetlobna leta za to knjigo?.

 11. Anka

  Knjiga je odlična,ne le za učence ampak tudi za starše,saj lažje pomagam pri reševanju matematičnih nalog.

 12. Mateja

  Je nekaj najboljsega, kar sem kupila za pomoc otroku pri matematiki. No, s to knjigo lazje in predvsem hitreje, tudi sama pomagam sinu, ker je zelo pregledna in vsi primeri na enem mestu.
  Resnicno sem hvalezna za to knjigo.

 13. Alenka

  Priporočam vsakemu ki imajo otroci težave pri matematiki,mi smo imeli že lansko leto za 6.razred in prvi letnik,in težav pri predmetu nimamo več, sem zelo zadovoljna z razlago ki jo končno razumejo,vajami in preverjanji…te knjige bom naročala do konca šolanja in resnično jih priporočam

 14. Karmen

  Tvoja predanost in trud, ki si ju vložila v to strokovno knjigo, ki je že na prvi pogled privlačna tudi za oči (lepopis, rokopis, preglednost), sta neprecenljiva.
  Najlepša hvala, da si si vzela čas, da svoje znanje deliš tudi z našimi otroki. Tudi preverjanjem moj poklon. Najlepše pa je, da je zadovoljna tudi moja hči.

 15. Tina

  Knjiga je super, najboljši nakup do sedaj.

  Znanje se je popravilo in je rezultat viden že pri prvem ocenjevanju. Otrok z veseljem poseže po knjigi, kaj takega pa še ne!

  Za naslednja leta torej vemo, kje poiščemo pravo knjigo za matematiko ?. Z veseljem pa bom tudi priporočila nakup znancem.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…