fbpx

Rešene matematične naloge za 6. razred

(33 mnenj strank)

48.90 

Nepogrešljiv pripomoček pri učenju matematike. Nič dolgočasnih razlag in neskončne teorije.

Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami.

Dobiš:

 • knjigo z rešenimi nalogami
 • seznam nalog (pdf)
 • 10 preverjanj znanja (pdf)
 • podporo v FB skupini – najdeš jo TUKAJ
 • pdf – je dobiš na mail v sedmih dnevih od prevzema knjige
People also purchase these items with Rešene matematične naloge za 6. razred
tshirt
Rešene matematične naloge za 6. razred added to cart
0

Snov za 6. razred je razdeljena na 10 poglavij in obsega več kot 800 rešenih nalog na 516 straneh.

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 let izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

Naloge so napisane ročno, pomembne stvari so poudarjene z barvami. Tako je učenje veliko bolj prijetno in matematika ne deluje več tako strašno.

Osnovni podatki

KNJIGA:

 • format: 165×235 mm
 • 516 strani
 • več kot 800 rešenih nalog brez izpuščenih korakov

SEZNAM NALOG (pdf):

Seznam nalog ti bom poslala na mail. V njem so prepisana navodila vseh nalog iz knjige (brez rešitev). Lahko si jih natisneš, rešiš naloge v zvezek, v knjigi pa nato samo preveriš rešitve in postopke. Seznam nalog sem naredila zato, da te rešitve ne bodo preveč motile pri samostojnem reševanju in da boš lahko najprej poskusil/a rešiti nalogo sam/a.

PREVERJANJA ZNANJA (pdf):

Po nakupu knjige, ti bom poslala na mail še 10 preverjanj – krajših testov z rešitvami. Z njihovo pomočjo lahko preveriš, koliko si se s pomočjo knjige naučil/a.

PODPORA V FB SKUPINI:

Ob nakupu knjige prejmeš tudi članstvo v zaprti FB skupini, kjer lahko sprašuješ vse kaj te zanima v zvezi z matematiko – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice in jih ne znaš rešiti.

Podroben pregled poglavij

1. NARAVNA ŠTEVILA: Množica naravnih števil, Primerjanje in urejanje števil, Velika števila, Zaokroževanje števil, Večkratniki naravnih števil, Delitelji naravnih števil, Pravila za deljivost naravnih števil, Rimske številke

2. RAČUNANJE Z NARAVNIMI ŠTEVILI: Seštevanje naravnih števil, Odštevanje naravnih števil, Številski izrazi s seštevanjem in odštevanjem, Množenje naravnih števil, Potenciranje naravnih števil, Deljenje naravnih števil, Številski izrazi z vsemi računskimi operacijami, Zakon o razčlenjevanju, Izrazi s spremenljivkami

3. ULOMKI IN DECIMALNA ŠTEVILA: Deli celote, Računanje delov celote, Različni zapisi ulomka in ulomki na številski premici, Desetiški ulomki in decimalna števila, Primerjanje in urejanje decimalnih števil, Zaokroževanje decimalnih števil

4. RAČUNANJE Z DECIMALNIMI ŠTEVILI: Seštevanje in odštevanje decimalnih števil, Številski izrazi s seštevanjem in odštevanjem, Množenje in deljenje s potencami števila 10, Množenje decimalnih števil, Deljenje decimalnih števil, Številski izrazi z decimalnimi števili

5. ENAČBE IN NEENAČBE: Enačbe, Neenačbe

6. OSNOVNI GEOMETRIJSKI POJMI: Osnovni geometrijski pojmi, Odnosi med geometrijskimi elementi v ravnini, Razdalja med točkama in skladnost daljic, Razdalja med točko in premico ter razdalja med vzporednicama

7. KOTI IN MERJENJE KOTOV: Kot in označevanje kota, Merjenje in načrtovanje kotov, Velikost in vrste kotov, Skladnost kotov, grafično seštevanje in odštevanje kotov, Računanje s koti, Časovne enote in računanje z njimi

8. KROŽNICA IN KROG: Krožnica in krog, Medsebojna lega krožnic, Krožnica in premica, Središčni kot, krožni lok in krožni izsek

9. OBSEG, PLOŠČINA, POVRŠINA IN PROSTORNINA: Dolžinske enote in merjenje obsega, Obseg pravokotnika in kvadrata, Ploščinske enote in merjenje ploščine, Ploščina pravokotnika in kvadrata, Površina kvadra in kocke, Prostorninske enote in merjenje prostornine, Prostornina kvadra in kocke, Enote za merjenje mase

10. VZORCI IN ZAPOREDJA, OBDELAVA PODATKOV: Vzorci in zaporedja, Zbiranje in urejanje podatkov, Prikazovanje podatkov

Kako ti lahko knjige Znam za 5 pomagajo?

“Vadi, vadi, vadi!” Besede, ki jih verjetno slišiš precej pogosto, tako v šoli kot doma. Saj poznaš tisti rek: “Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.” Problem nastane, če mojster ne ve kako. 

S knjigami Znam za 5, bo mojster natančno vedel kako:)

Knjige Znam za 5 niso navadne vadnice s kupom nalog in rešitvijo na koncu knjige.  Niti knjige z definicijami in nekaj rešenimi zgledi.

Matematiko je treba vadit. Najbolj me moti, da se pričakuje, da se bodo učenci in dijaki naučili matematiko iz dveh ali treh rešenih zgledov in parih definicij.

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske in razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in vse naloge.

Točno to najdeš v knjigah Znam za 5. Pri učenju z njimi ne bo več sedenja pred praznim listom in razmišljanja, kako naj sploh začneš reševati, saj so naloge rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš, kje imaš napako.

 

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

33 mnenj za Rešene matematične naloge za 6. razred

 1. Mira

  Kupila sem že 2 knjigi, Ulomke in Rešene naloge za 6.razred – z obema sem več kot zadovoljna! Hvala za tvoj trud!

 2. Tatjana

  Zelo super knjiga in preverjanja, bi jo priporočila vsem staršem 6.šolcev.

 3. Barbara

  Vse knjige so super, imam zbirko 6. razred, 7. in 8. razred. Prijateljičina hči je s temi knjigami spravila matematiko iz 3 na 5. S temi knjigami ni več izgovora ne znam oz. ne razumem, ker če delaš in vadiš po teh knjigah, potem to gre.

 4. Andreja

  Super knjiga! Vse je jasno in lepo razloženo! Zelo smo zadovoljni!

 5. Barbara

  Že uporabljamo. Res super zadeva. Sem že priporočila dalje.

 6. Tatjana

  Top učbenik.
  Pregledno in natančno.
  Otrok sam vse najde in ne potrebuje moje pomoči.

  Sigurno kupim še za naslednja leta.

 7. Emanuela

  Nasa punca, ki obiskuje 6.razred si je že lani želela te knjige, ker ima njena starejša sestra že 7.,8. in letos 9.razred vse zbirke(to je nekaj najboljšega, kar si lahko človek želi za otroka-ne rabiš nobenih instrukcij in otrok res z veseljem dela vaje in preveri, če je prav, oz če sploh razume snov. Nasi 6.solki je še posebej všeč pisava v knjigah in vsak dan komaj čaka, da začne delati vaje ??….. Knjiga in vse ostale zbirke so ZAKON!!!!! HVALA ❤️

 8. Maruša Šega

  Knjiga je res eden boljsih nakupov. Vedno sem po spletu iskala naloge, kupovala razne vaje…. tukaj pa na kupu toliko vaj za vsako snov, razlaga res top. Škoda, ker ne obstaja še za slovenščino in anglescino takšna knjiga?

 9. Bojana

  Odličen pripomoček ki hčerki na enostaven in razumljiv način razloži snov. Starši pa obnovimo znanje in lažje pomagamo otroku z razlago, ki je odlično spisana. Zagotovo bo ta knjiga na naši listi nakupov vsako leto. Hvala
  Bojana

 10. Nataša

  Knjiga je odlična….zelo dobro in razumljivo razložena vsa snov…veliko raznolikih primerov…menim, da bi vsakemu šestošolcu-ki prišla prav.
  Si bomo prav za vsako šolsko leto privoščili vaše knjige.
  Lep pozdrav, Nataša ?

 11. Rajka Vasić

  Odlična knjiga. Zelo lepo in enostavno razložena snov, tudi za nas starše, ki smo že nekaj let izven šolskih klopi… 🙂

 12. Katja

  Kupila sem knjige za 6 razred in vse pohvale, zelo uporabna zadeva. Lepo razloženo, da res otrok takoj zastopi kaj je potrebno narediti.
  Pomembne lekcije z barvo napisano ,označeno enkratno.
  Moja hči je takoj rekla škoda, da nimamo teh knjig v šoli ali vsaj tako dobro razlago.
  Tako, da kupim tudi potem za naprej.
  Želim pa si, da bi bilo tudi nekoč še za angleščino in ostale predmete kaj na tak način.
  To je res pomoč otroku.
  Hvala vam.

 13. Barbara

  Vaša knjiga je res super, lepo vse razloženo, vse lepo pregledno. Naš fant je naredu ogromno nalog, skoraj vse pri naravnih številih in res upam da bo danes popravil oceno.

 14. Tatjana

  Super knjiga.
  Vse je enostavno razloženo, pa še sproti lahko preverjaš, koliko otrok že zna.
  Top zadeva

 15. Dunja

  Zelo zadovoljni. Razumljive razlage za otroka in za starše. Super

 16. Ksenija

  Tudi mi smo navdušeni nad knjigo za matematiko.
  Hči, ki obiskuje 6 razred in ima motnjo ADHD še nikoli ni tako z veseljem reševala matematičnih nalog kot jih sedaj.
  Nakup vreden vsakega €.Odlična razlaga, najbolj ji je pa všeč, ker je obrazložena in napisana snov na roke.
  Hvala še enkrat in sigurno še naročimo.

 17. Tina

  Odlična zasnova. Razlaga. Bravo ??????

 18. Helena

  Zelo pregledna knjiga. Všeč nam je, ker je napisana na roke. Vsebuje bistvo, brez balasta. Razlage so razumljive. Ravno na pravem mestu se nahajajo zaznamki in podatki, ki jih otrok potrebuje za uspešno reševanje nalog. Vredna je nakupa.

 19. Brigita

  Odličen pripomoček. Zelo dobra in razumljiva razlaga. Imamo že celo zbirko od 6. do 9. razreda in letos še fiziko. Knjige so vredne nakupa.

 20. Tjaša

  Hvala za to knjigo! Prav odrešilna je bila za nas.
  Zelo priporočam!

 21. Barbara

  Pozdravljeni,
  Zadovoljni smo z nakupom in poslanimi nalogami na mail. Res super napisana knjiga in ni zadnja, ki smo jo kupili?

 22. Klavdija

  Zelo razumljivo napisane razlage. Si že ogledujemo ostale knjige. Vse pohvale.?

 23. Tatjana

  Odlično! Čudovita razlaga, razumljivo in res na najbolj enostaven način prikazano in razloženo. Zelo zadovoljni z nakupom. Priporočam…

 24. Nataša

  Prvič letos smo kupili knjigo za 6. razred. Hči je zaenkrat zelo zadovoljna z njo in z razlagami v njej. Priporočam vsem, ki imajo težave pri razumevanju snovi v šoli.

 25. Nina

  Sin si s knjigo pomaga pri vsakodnevnih domačih nalogah …
  Super knjiga !!!!
  Matematika je postala zanimiva :-).

  Hvala!

 26. Ksenija

  S knjigo in tudi z vsem ostalim gradivom smo zelo zadovoljni. Za knjigo mi je povedala prijateljica, ki jo bo tudi kupila. Sicer je šele začetek šolskega leta, ampak upam, da nam bo knjiga pomagala do čim boljših rezultatov.
  Hvala za prijaznost in veliko uspeha še naprej.

 27. srečna mama

  Naša odličnjakinja, se je na začetku 6. razreda zataknila… dobili so učitelja, ki je pri njej povzročil hudo stisko in strah… do tega da je v tretjem tednu pisala (na srečo) preverjanje 5/14 točk. Strah in stiska sta bila tako huda, da zvezka za matematiko tudi odpreti ni več želela… pa smo ji na srečo že na začetku leta kupili zbirko nalog… s katerimi je ponovno zadihala in spoznala, da ona še vedno zna in zmore, vendar ne na način učitelja.

 28. Polona

  Knjiga in ostala gradiva so odlična. Res je dober pripomoček za razumevanje matematike. Res srčno hvala.?

 29. Katja

  Odlična knjiga, jasna, pregledna, prvič se zdi matematika res obvladljiva! In to ze potrjujeta dve super oceni.

 30. Lidija

  Pozdravljeni,
  zelo praktična knjiga , hitro najdeš primere in zelo lepo razloženo. Zdaj ima naš fant dosti rajši predmet matematike oceno ima do zdaj 4 bomo pa videli, če bo sedaj večji uspeh. Hvala vam za izvrsten priročnik, sigurno ga bomo kupili tudi za 7 razred. Seveda ga priporočam vsem.
  Lep pozdrav, Lidija

 31. Jelena

  Resnično fantastična knjiga. Vredna vsakega centa.
  Otrok se lahko po tej knjigi uči tudi sam, kar mislim, da je veliko vredno za krepljenje njegove samozavesti.
  Toplo priporočam vsem.
  HVALA

 32. Nataša

  Super knjiga, super vsebina.
  Priporočam! 🙂

 33. Nin

  Deklica je zadovoljna, enostavnost razlage v knjigi je odlična. Absolutno bomo kupili knjige za ostale razrede. Priporočam 🙂

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…