O ZNAMZA5

Kaj je Znam za 5?

Na kratko: 7909 rešenih matematičnih nalog.

Vadnice in učbeniki, ki so na tržišču so dobri. Teorija je razložena, naloge so prilagojene učnemu načrtu. Ni pa v njih postopkov. Če ne uspeš slediti razlagi v šoli ali če zboliš in sploh ne moreš v šolo, ti naloge brez rešitev verjetno bolj malo koristijo. 

Na znamza5 je kar 7909 rešenih matematičnih nalog za osnovnošolce od 6. do 9. razreda in za vse štiri letnike srednjih šol.

Rešene naloge so na voljo v dveh oblikah:

PREPROSTA RAZLAGA

Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš kje imaš napako.

ROČNI IN BARVNI ZAPISKI

Učenje iz urejenih in lepih zapiskov je prijetnejše in zato tudi bolj učinkovito.

RAZLIČNI TIPI NALOG

Naloge so prilagojene učnemu načrtu. Poudarek je na tistih, ki se najpogosteje pojavljajo v testih in preverjanjih.

PODPORA

Ob nakupu knjige ali dostopa se lahko vpišeš v zaprto skupino na Facebooku. Tam lahko vprašaš karkoli – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice. Rešimo vsako, še tako hudo težavo.

Znamza5.si je primeren zate, če...

  • si želiš izboljšati oceno pri matematiki in si se pripravljen/a za to tudi potruditi
  • moraš nadoknaditi zamujeno snov zaradi odsotnosti pri pouku
  • ne želiš brskati po starih zvezkih in knjigah, ampak želiš imeti vso snov na enem mestu
  • ne želiš zapravljati časa z delanjem zapiskov, ampak ta čas raje uporabiš za vajo
  • ne moreš slediti razlagi pri pouku, ampak raje predelaš vso snov počasi v svojem tempu
  • ti zgolj branje učbenikov ne zadostuje in želiš videti kako so rešeni različni tipi nalog

Znamza5.si ni primeren zate, če...

  • misliš, da je z nakupom dostopa tvoje delo končano
  • nisi pripravljen/a vaditi in se učiti

Knjige

V knjigah te čakajo rešene naloge brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi postopki in formulami. Za srednjo šolo je na voljo 16 knjig.

Lahko jih naročiš v kompletu ali posamično. Ob nakupu prejmeš brezplačno tudi delovni zvezek (v tiskani obliki) , formule in članstvo v zaprti FB skupini Podpora Znamza5.

KNJIGE
osnovna šola

POGLEJ

KNJIGE
srednja šola - posamezno

POGLEJ

KNJIGE
srednja šola - kompleti

POGLEJ

E - učilnica

V e – učilnici najdeš 7909 rešenih nalog. Primerna je za vse, ki se raje učite z računalnikom in telefonom in za družine z dvema ali tremi otroci, saj se ob dostopu odklene celotna učilnica (naloge za vse razrede oziroma letnike). Rešitve si lahko odkleneš za 3, 6 ali 12 mesecev, ne moreš jih pa natisniti.

Ob nakupu dostopa ti pošljem na mail tudi delovne zvezke za sprotno snov, v katerih so prepisane naloge iz učilnice.

Z delovnimi zvezki je reševanje veliko lažje, saj ti ni potrebno prepisovati navodil nalog. Pri vsaki prepisani nalogi je tudi prazen prostor za reševanje.

Dobiš pa tudi članstvo v zaprti Facebook skupini, kjer lahko sprašuješ vse kaj te zanima v zvezi z matematiko – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice in jih ne znaš rešiti. 

Pokukaj v učilnico 🙂

Klikni na video in poglej v učilnico Znamza5.

4 razlogi za nerazumevanje matematike

#1 Nerazumevanje osnovnih pojmov

Učenje matematike je podobno gradnji hiše. Preden začneš, moraš postaviti dobre temelje. Če teh ni, se bo slej kot prej vse porušilo. Zato je treba določena osnovna matematična znanja tako dolgo vaditi, dokler ne postanejo rutina. Eni za to potrebujejo manj časa, drugi več. 

V šoli se jemlje snov s svetlobno hitrostjo in veliko učencev temu ne more slediti. Če ne usvojijo določene snovi  pravočasno, se težave samo kopičijo. Vsaka naslednja faza namreč predpostavlja, da otrok prejšnjo že obvlada, in nihče več se ne ukvarja z njo. Učitelji za kaj takega preprosto nimajo časa. Učenci in dijaki pa ne vedo kako problem rešiti, zato obupajo in zaključijo, da pač niso talenti za matematiko.

Kar je velika škoda, saj bi veliko teh učencev in dijakov blestelo pri matematiki, če bi se lahko učili v svojem tempu in na svoj način. 

#2 Napačen način učenja

Norost je ponavljati isto stvar in pričakovati drugačne rezultate, je rekel že Einstein.  Če ne razumeš razlage v šoli, če se ti zdi učbenik slabo napisan in ne znaš rešiti niti domače naloge, bo potrebno razmisliti o pomoči ali spremeniti način učenja.

#3 Premalo vaje

Veliko učencev ne vadi dovolj. Nekateri ne vadijo, ker mislijo, da itak znajo in jim ni potrebno, spet drugi ne vadijo, ker ne razumejo in ne vedo kako začeti. Zapomni si: Vsak, ki obvlada matematiko, je vadil. Zagotovo. Ni mogoče obvladati vseh snovi in poglavij brez vaje.

#4 Motnje pozornosti

Nekateri učenci se težko koncentrirajo med poukom. Ker ne zmorejo slediti navodilom, zamudijo pomembne korake v postopkih in kasneje doma to težko nadoknadijo. Pojavljajo se tudi težave, ker ne preberejo celotne naloge, o njej ne razmislijo, preskakujejo korake in delajo napake. Ti učenci potrebujejo posebno pozornost. 

Pridruži se veliki množici zadovoljnih uporabnikov

Ker verjamem, da zmoreš.💙 Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

Scroll to Top

samo še do 15.7. lahko naročiš

Komplete knjig

Dan
Ura
Min
Sec

po znižani ceni