Knjiga Potence in koreni

Vse kar moraš vedeti o potencah in korenih na enem mestu! Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami. Za osnovnošolce od 8. razreda dalje in srednješolce.

Potence in koreni – nočna mora za marsikoga. Dokler so v korenih številke, še nekako gre, ko se v njih pojavijo še črke, postane pa stvar čisto neznosna. Enako je s potencami. 

Se ti dogaja, da gledaš v kilometrski račun poln črk in številk, pa nimaš pojma, kaj z njimi storiti? V glavi imaš milijon vprašanj in nobenega pametnega odgovora.

Ali naj eksponente seštejem ali odštejem? Bi jih bilo mogoče potrebno množiti? Kako že gre tisto pravilo: če potence množimo, eksponente seštejemo, če jih delimo pa odštejemo? Ali obratno? Lahko seštejem korena, če nista enaka? Ali jih lahko samo množim? 

Uffff! 

Ne gre za snov, ki se jo lahko naučiš za en test in pozabiš

Vsako leto se namreč nadgrajuje in dopolnjuje. 

Vse skupaj se začne že v nižjih razredih, čisto resno pa šele v 8. razredu s pravili, formulami in črkami. Če nastanejo luknje že na začetku, jih je kasneje zelo težko zakrpati. 

Učitelji osnove vsako leto na hitro preletijo (pravijo, da ni časa, da bi se vsako leto razlagalo vse od začetka – o tem imam sicer svoje mnenje, vendar ne bi rada preveč zašla iz teme).

Velikokrat slišim, da je učence/ke sram vprašati, če česa ne znajo ali povedati, da so kaj pozabili. Bojijo se zasmehovanja in nesramnih pripomb (ker potence pa itak vsak zna LOL).

Ostanejo jim samo vadnice in učbeniki, v katerih je sicer ogromno nalog, ampak te niso rešene. Sedeti pred knjigo s tisočimi nalogami, ki ima samo navodila, ne pa tudi rešitev in dva rešena primera (seveda čisto osnovna), zna biti kar precej naporno.

Ko ti je končno vse jasno

Predstavljaj si, kako preprosto bi bilo življenje, če bi imel/a rešitve za vsako nalogo, ki jo želiš rešiti. Nič več sedenja pred praznim listom in razmišljanja kako, naj sploh začneš. Lahko bi delal/a v svojem tempu in se lepo v miru naučil/a vse od osnov do bolj zapletenih primerov.

Knjiga z rešenimi nalogami

Se želiš naučiti potenc in korenov brez stresa in brskanja po starih učbenikih in vajah, da lahko ponoviš osnove? Želiš predelati snov v svojem tempu in na svoj način?

Si pripravljen/a delati in se učiti? Če je tvoj odgovor da, ti lahko to delo zelo olajšam. Knjiga Potence in koreni je namreč knjiga s 1250 rešenimi primeri, brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Ja, prav bereš – rešene so vse naloge od prve do zadnje. Od čistih osnov, do najtežjih nalog. 

Knjiga je zate, ki ne želiš več sedeti pred praznim listom papirja in razmišljati kako sploh začeti. Zate, ki nimaš časa za brskanje po starih učbenikih in zvezkih. Zate, ki ne upaš vprašati med poukom, če si kaj pozabil/a iz prejšnjih let. Pa zate, ki dojemaš stvari malce počasneje, tempo v šoli je pa absolutno prehiter (še prepisati iz table komaj uspeš).

Katera poglavja te čakajo v knjigi?

 • Potence z naravnimi eksponenti
 • Potence s celimi eksponenti
 • Kvadratni koren
 • Koreni poljubnih stopenj
 • Racionalizacija
 • Potence z racionalnimi eksponenti
 • Iracionalne enačbe

Pomoč in podpora

Da se boš lahko 100% osredotočil/a na učenje in reševanje nalog, ti ob nakupu knjige podarim še seznam vseh nalog v pdf obliki. V njem so napisana navodila vseh nalog (brez rešitev). Tako lahko poskusiš vsako nalogo rešiti najprej sam/a in šele kasneje preveriti v rešitvah (če imaš pravilen rezultat ali če se ti je kje po poti zalomilo in potrebuješ postopek).

Vpišeš se lahko tudi v zaprto FB skupino Podpora Znamza5.si, v kateri rešujemo naloge in odgovarjamo na matematična vprašanja. Objaviš lahko katerokoli nalogo, ki ti povzroča težave (ne samo s potencami in koreni).

To pa še ni vse. Po nakupu knjige ti bom vsak teden poslala preverjanje iz potenc in korenov – sedem tednov zaporedoma (vsak teden eno poglavje). Na preverjanju te bo čakalo nekje med 10 in 20 nalog iz določenega poglavja. Tako boš lahko preveril/a kaj si se naučil/a v knjigi. Seveda bodo nalogam priložene tudi rešitve.

Naroči knjigo

 • 1250 rešenih primerov na 156 straneh
 • seznam nalog v pdf obliki
 • podpora v zaprti FB skupini
 • 7 preverjanj znanja v pdf obliki z rešitvami (po korakih rešene naloge)

Želiš knjigo in šolski planer?

Poleg knjige Potence in koreni, seznama nalog, podpore v FB skupini in preverjanj, dobiš še šolski planer Znam za 5.

 

To o Znam za 5 pravijo kupci