fbpx
Knjige naslovna

Knjige z rešenimi nalogami

Nepogrešljiv pripomoček pri učenju matematike. Brez dolgočasnih razlag in neskončne teorije. Samo bistvo, reševanje po korakih in vse potrebne formule. 

Knjige

Rešene naloge brez izpuščenih korakov

Zbirka Znam za 5 šteje že 32 knjig z rešenimi nalogami, 2 knjigi s formulami za osnovno in srednjo šolo, rešene NPZ pole za 6. in 9. razred, ter rešene maturitetne pole za poklicno in splošno maturo (osnovni in višji nivo).

Rešene naloge so primerne za osnovnošolce od 6. do 9. razreda in srednješolce (gimnazije in srednje strokovno izobraževanje). 

Vse kaj moraš vedeti o knjigah Znam za 5

1. Rešene naloge

To nikakor niso učbeniki, v katerih je razložena teorija in rešenih nekaj zgledov. Knjige Znam za 5 so knjige z rešenimi nalogami (vsa teorija in formule so zapisane ob rešitvah, kjer je to potrebno).

2. Naloge prilagojene učnemu načrtu

Naloge, ki so rešene so prilagojene učnemu načrtu. Poudarek je na tistih, ki se redno pojavljajo na testih in preverjanjih (nastale so na podlagi 20 letnih izkušenj).

3. Ročni zapiski

Naloge so napisane ročno, pomembne stvari so poudarjene z barvami. Tako je učenje veliko bolj prijetno in matematika ne deluje več tako strašno.

4. Lažje in težje naloge

Rešene so tako lažje kot težje naloge. Veliko učencev/dijakov ima težave, ker v šoli rešijo nekaj enostavnih zgledov, za domačo nalogo ali v testu so pa težji primeri.

5. Samostojno učenje

Pri nekaterih nalogah je napisen postopek reševanja do zadnjih podrobnosti (z razlago), pri drugih so napisani koraki reševanja (brez neskončnih razlag). Knjige so napisane tako, da te spodbujajo k razmišljanju in analiziranju. Ker na koncu šteje največ to, kaj se naučiš sam/a.

6. Podpora

Ob nakupu knjig prejmeš tudi članstvo v zaprti FB skupini, kjer lahko sprašuješ vse kaj te zanima v zvezi z matematiko – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice in jih ne znaš rešiti.

Zakaj Znam za 5?

Po mojem mnenju se glavni razlog težav pri matematiki skriva v našem šolskem sistemu, kjer se pričakuje, da bodo enako stari posamezniki napredovali enako hitro na vseh področjih. 

In v takšnem sistemu zaškripa marsikomu. Če ne pri matematiki, pa pri kakšnem drugem predmetu. 

Veliko učencev bi opravilo matematiko z lahkoto in brez problemov, če bi lahko delali v svojem tempu in na svoj način.

Ker ne morejo slediti, se nekateri izgubijo. Sledijo pa resne težave, ki se vlečejo par let. Učenje matematike je namreč podobno gradnji hiše. Preden začneš moraš postaviti dobre temelje. Če teh ni, se bo slej kot prej vse porušilo.

Če zaškripa pri osnovah, postajajo stvari vedno težje, volja za vajo pa upada. Saj tudi meni ne bi bilo do vaje, če ne bi razumela snovi in ne bi vedela kje sploh začeti in kako pristopiti k učenju. Kako naj vadim, če ne znam rešiti naloge, na voljo imam pa samo rešen osnovni zgled in knjigo z nalogami, ki pa niso rešene?

Učbeniki in vadnice, ki so na tržišču imajo ogromno nalog in razložene teorije. Vendar so za te naloge na voljo samo rešitve na koncu knjige. Kako naj se naučiš reševati naloge, če imaš samo navodilo in končno rešitev? To je enako, kot da bi ti pri zgodovini dali vprašanja in rekli, da se nauči snov iz njih.

“Vadi, vadi, vadi!” Besede, ki jih verjetno slišiš precej pogosto, tako v šoli kot doma. Saj poznaš tisti rek: “Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.” Problem nastane, če mojster ne ve kako. 

S knjigami Znam za 5, bo mojster natančno vedel kako:)

Naloge so rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Sedenja pred praznim listom in razmišljanja kako naj sploh začneš, je konec. S temi knjigami boš lahko predelal/a snov v svojem tempu in na način, ki ustreza tebi.

Ker zmoreš. Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

"Lansko šolsko leto, sta imela oba otroka precejšnje težave pri matematiki. Ni in ni steklo, ničesar nista razumela, šola na daljavo je vse skupaj še poslabšala... ko sta se (sicer sprva z muko) lotila reševanja nalog iz vaših delovnih zvezkov, s pomočjo rešenih primerov, pa se jima je znanje kar odpiralo. Po moje sta prve primere kar prepisala, a očitno je zaleglo in po vztrajnem reševanju vaj, sta kmalu ugotovila, da vse skupaj ni tako težko... Na koncu šolskega leta so bile ocene pri matematiki super pri obeh in tako sem bila seveda zadovoljna tudi jaz. Najbolj zanimivo mi je bilo, da me je hčerka (ki gre letos v 8. razred) že takoj na koncu lanskega šolskega leta vprašala, če bo spet lahko imela Znamza5... Seveda, vedno! "
Anja P.

Kategorije