fbpx

Za osnovno in srednjo šolo

Knjige z rešenimi nalogami

Nepogrešljiv pripomoček pri učenju matematike. Brez dolgočasnih razlag in neskončne teorije. Samo bistvo, reševanje po korakih in vse potrebne formule. 

Znam za 5
"Tisti, ki se s svojimi otroki namesto učiteljev učimo matematiko in nimamo neke podlage iz šole ali pa smo večino že pozabili, vemo kako je, ko porabiš cel dan za iskanje nalog. Da pa najdeš naloge, ki imajo zraven še rešitve je misija nemogoče.
Tvoje knjige so za nas božji dar."
Sonja B.

Prepričana sem, da se lahko matematiko nauči vsak, tudi ti. In tega ne govorim kar tako v en dan – za sabo imam več kot 20 let izkušenj dela z učenci in dijaki. 

In sploh ni tako težko. Potrebno je samo začeti… in vztrajat seveda. Slabe ocene in neznanje matematike so največkrat posledica tega, da se v šoli snov jemlje prehitro, premalo se utrjuje in absolutno premalo se posveča tistim, ki ne razumejo takoj in potrebujejo za to več časa.

Velikokrat slišim, da učitelj ali učiteljica razloži novo snov, reši nekaj enostavnih zgledov in na koncu samo vpraša, če razumete… Seveda odgovori samo tistih nekaj, ki jim ta snov leži, ostali so tiho in jih je sram karkoli reči…

Ko prideš domov želiš narediti domačo nalogo in sploh ne veš kje in kako začeti… V zvezku je samo teorija in rešenih nekaj zgledov, v učbeniku in delovnem zvezku pa kup nalog brez rešitev. 

Kako se naj naučiš, če imaš dana samo navodila nalog? Iz praznega lista se ni še nihče naučil matematike. To je približno enako, kot da bi ti pri dali pri drugih predmetih samo vprašanja, odgovorov pa ne. 

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske. In razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in VSE naloge. Samo tako si lahko pomagamo z rešenimi zgledi, razmišljamo in raziskujemo. Ter sami ugotovimo, kdaj imamo dovolj in lahko začnemo reševati samostojno.

Si pripravljen/a na trdo delo in vajo? Če je tvoj odgovor da, ti lahko to delo zelo olajšam. 

Knjige Znam za 5 so namreč knjige z rešenimi nalogami. VSE naloge so rešene brez izpuščenih korakov, z vsemi potrebnimi formulami. Brez neskončnih razlag in nepotrebnega dolgovezenja. Izbrane so tiste naloge, ki se najpogosteje pojavljajo na testih in preverjanjih.

 

Prednosti knjig Znam za 5

1. Rešene naloge

To nikakor niso navadni učbeniki, v katerih je razložena teorija in rešenih nekaj zgledov. Knjige Znam za 5 so knjige z rešenimi nalogami (vsa teorija in formule so zapisane ob rešitvah, kjer je to potrebno).

2. Naloge prilagojene učnemu načrtu

Naloge, ki so rešene, so prilagojene učnemu načrtu. Poudarek je na tistih, ki se redno pojavljajo na testih in preverjanjih (nastale so na podlagi 20 letnih izkušenj).

3. Ročni zapiski

Naloge so napisane ročno, pomembne stvari so poudarjene z barvami. Tako je učenje veliko bolj prijetno in matematika ne deluje več tako strašno.

4. Lažje in težje naloge

Rešene so tako lažje kot težje naloge. Veliko učencev/dijakov ima težave, ker v šoli rešijo nekaj enostavnih zgledov, za domačo nalogo ali v testu so pa težji primeri.

5. Samostojno učenje

Pri nekaterih nalogah je napisen postopek reševanja do zadnjih podrobnosti (z razlago), pri drugih so napisani koraki reševanja (brez neskončnih razlag). Knjige so napisane tako, da te spodbujajo k razmišljanju in analiziranju. Ker na koncu šteje največ to, kaj se naučiš sam/a.

6. Podpora

Ob nakupu knjig prejmeš tudi članstvo v zaprti FB skupini, kjer lahko sprašuješ vse, kaj te zanima v zvezi z matematiko – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice in jih ne znaš rešiti.

Še nekaj mnenj zadovoljnih kupcev knjig Znam za 5

Ker zmoreš. Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.