Knjiga Izrazi

Vse kar moraš vedeti o izrazih na enem mestu! Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih postopkov in z vsemi potrebnimi formulami.

Izrazi – snov brez katere pri matematiki ne gre. Dan, ko se številke spremenijo v črke, je žalosten dan za marsikaterega učenca oziroma učenko.

Preskok iz številk na črke zna biti namreč kar težaven. Če zaškripa pri osnovah, pa itak vsi vemo, kako se nadaljuje… Učenje matematike je namreč podobno gradnji hiše. Preden začneš, moraš postaviti dobre temelje. Če teh ni, se bo slej kot prej vse porušilo.

Da do tega ne bo prišlo in da bo tvoje računanje s črkami potekalo gladko, je tukaj knjiga Izrazi.

Dovoli, da ti predstavim, kaj se skriva v knjigi...

Izrazi 4 in 5

Seštevanje, odštevanje in množenje izrazov

Začela bova čisto na začetku – s seštevanjem in odštevanjem. Saj veš, postaviti morava dobre temelje za nadaljevanje… 

Znanje, ki sva ga dobila med seštevanjem in odštevanjem, bova uporabila pri množenju. Do onemoglosti bova množila enočlenike z enočleniki, enočlenike z dvočleniki, pa dvočlenike z dvočleniki… Uf! Dela nama zagotovo ne bo zmanjkalo.

Ko bova mojstra seštevanja, odštevanja in množenja (po tistem, ko rešiva več kot 250 različnih primerov druge možnosti sploh ni), nadaljujeva z nespremenjeno hitrostjo naprej.

Izpostavljanje, kvadriranje in kubiranje

Naučila se bova, kako ugotovimo kaj imajo členi skupnega in kako ta skupni faktor izpostavimo. Pa čeprav je včasih skupen samo minus…

V nadaljevanju bova kvadrirala in kubirala dvočlenike in tričlenike, zaupala ti bom pa tudi način s katerim si lahko pomagaš pri kvadriranju in kubiranju veččlenikov.

Saj poznaš tisto: prvi na dva plus drugi na dva in dvakrat oba…

Izrazi stran 56

Razstavljanje in mešane naloge

Naučila se bova uporabljati formule za razliko kvadratov, vsoto in razliko kubov ter n – tih potenc, Vietovo pravilo (tudi težje primere) ter kako razstavimo štiri in veččlenike.

Čisto na koncu prispeva še do mešanih nalog. Ker v testu nikoli ne piše, katero formulo moraš uporabiti, se bova naučila prepoznati za kateri primer razstavljanja gre ter reševati kombinirane naloge.

Naroči svoj izvod in postani zvezda pri urah matematike

Knjiga izide v drugi polovici januarja. V prednaročilu jo lahko dobiš po znižani ceni, zraven ti podarim pa še delovni zvezek v pdf obliki.

V delovnem zvezku so prepisana navodila vseh nalog, ki so v knjigi. Lahko si ga natisneš in rešuješ vanj, v knjigi pa nato samo preveriš rezultate in pogledaš postopek, če se ti bo kje zalomilo.

Vpišeš se lahko tudi v skupino Podpora Znamza5.si na Facebooku. Tam lahko vprašaš vse kar te zanima v zvezi z matematiko.

Ker zmoreš. Včasih je potrebno samo malce spodbude in pomoči.