Kako znamza5.si pomaga?

Dandanes vse več učencev in dijakov potrebuje pomoč pri matematiki. Težave se običajno začnejo že v osnovni šoli, v srednji šoli se samo še dodatno stopnjujejo. 

Opažam, da nimajo težav samo učenci, ki jim matematika ne gre, temveč, da imajo težave tudi tisti, za katere bi lahko mirno zatrdila, da so celo talenti za matematiko. Njihove ocene kažejo pa prav nasprotno…

Učenci in dijaki morajo obvladati veliko nalog, kar zahteva precej časa. Za nekatere je tempo dela v šoli prehud in učenci, ki delajo počasi zaradi pomanjkanja časa doživljajo miselne blokade. 

Dodatno jih zmede različnost metod v učbenikih. Brskajo po različnih učbenikih, vadnicah, pomagajo si s spletom, kakšno dodajo še starši in prijatelji. Tako dobijo veliko različnih informacij in metod reševanja. Naloga ostane nerešena, oni pa zmedeni. Ker pri nalogi ne pride do pravilnega rezultata, izgubijo občutek lastne vrednosti. Mislijo, da nič ne znajo, sramujejo se svoje slabosti pred sošolci in učitelji. Starši in učitelji takšne otroke včasih označijo za lene.  Otroci izgubljajo zaupanje v lastne sposobnosti in lahko se zgodi, da popustijo tudi pri ostalih predmetih. Pojavijo se depresije, odpor do šole in celo strah pred njo. 

Počasi in zanesljivo drobne težavice preraščajo v velike in te nato pripeljejo do sovraštva do predmeta. Zato je zelo pomembno, da ukrepamo pravočasno in na pravilen način. 

Matematika ni predmet, ki bi se ga lahko naučili na pamet. Naučimo se je lahko samo z vajo. 

Kako lahko pomaga znamza5.si?

V učilnico je na voljo ogromno rešenih nalog brez izpuščenih korakov, z vsemi postopki in potrebnimi formulami. Učenje z rešenimi nalogami nam omogoča, da lahko vedno preverimo kje je napaka. Učimo se lahko v svojem tempu in takrat ko nam ustreza. Učenje ni delo za tekočim trakom, kamor se postavimo in oddelamo 8 ur. Kakšen dan se lahko učimo le 5 minut, kakšen drug dan pa tudi 14 ur. Pomembno je, da delamo v tempu, ki nam ustreza.

In še najboljše: za vse uporabnike učilnice je na voljo zaprta Facebook skupina, kjer lahko vedno vprašajo karkoli v zvezi z matematiko in nalogami, ki jih zanimajo. Tam neumnih vprašanj in obsojanja ni. Na vprašanja odgovarjam jaz in ostali “sošolci”. Tako ostanemo prisotni in aktivno udeleženi v učnem procesu. Ne spimo za knjigami in ne gledamo v prazno. Ker imamo rešene naloge in pomoč v skupini, lažje ostanemo aktivni – gledamo, beremo, sprašujemo in se konec koncev tudi spodbujamo.

V skupnosti znamza5.si si pomagamo po najboljših močeh.

Urška

Scroll to Top
small_c_popup.png

Prijavi se na novičke

Želiš prejemati brezplačne novičke, formule, naloge in delovne zvezke?