Poletni komplet

Izrazi in šolski planer

Vse kar je treba vedeti o izrazih na enem mestu! Naloge so rešene korak za korakom, brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami.

Za osnovnošolce in srednješolce.

Zraven pa še planer za načrtovanje učenja. 

Knjiga z več kot 1300 rešenimi nalogami brez izpuščenih korakov, video razlage nalog in planer za načrtovanje učenja...

Več kot 1300 podrobno rešenih nalog. Naloge so rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami.

Dostop do e učilnice z video razlagami. Video s postopkom reševanja in razlago je na voljo za čisto VSE naloge iz knjige.

Delovni zvezek. Navodila vseh nalog iz knjige so prepisana v delovni zvezek, ki je naložen v učilnici v pdf obliki. Lahko ga natisneš in otrok rešuje vanj. V knjigi nato samo preveri rešitve.

Rešene naloge za osnovno in srednjo šolo. V knjigi je zajeta vsa snov, ki jo je potrebno znati o ulomkih od 6. razreda do konca srednje šole. Od čistih osnov do najtežjih primerov. Tako lahko otrok vedno pogleda snov tudi za nazaj.

Planer, ki je 100% prilagojen potrebam šolarjev. Poleg že klasičnega dnevnega planerja, je v njem še planer domačih nalog in načrt učenja za posamezne teste oziroma spraševanja.
Tudi na urnik, redovalnico in prostor za zapiske nismo pozabili…

Da bo vse skupaj v stilu Znam za 5, so v njem tudi matematične formule, ki so najpogosteje v uporabi.

 

Ulomki so snov, ki se pojavi v vsakem razredu oziroma letniku. Ker se nadgrajuje, nastanejo velike težave, če zaškripa že pri osnovah. 

Resno se začnejo v 6. razredu (čeprav jih omenijo že dosti prej). Naučijo se kako izračunamo del celote in celoto, kako jih upodobimo na številski premici in kako jih pretvorimo v decimalna števila. In že hitijo s snovjo dalje.

V 7. razredu se začne računanje z ulomki: seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje, potenciranje… Rešujejo tudi besedilne naloge. Če zaškripa v sedmem, nastane resnično velik problem, saj gre za konkretne temelje za naprej.

V 8. razredu prav tako računajo z ulomki, ki se tokrat razširijo še na negativna števila. Če ni osnov iz sedmega, se že pojavijo resne težave.

V 9. razredu so na sporedu enačbe z ulomki (nihče več ne razlaga kako se z ulomki računa). Ulomki se pojavijo tudi med geometrijo, pri funkciji… Naenkrat so povsod…

V 1. letniku se začnejo algebrski ulomki. Takrat je potrebno znati vse osnove računanja iz osnovne šole, zelo pomembno postane pa tudi razstavljanje izrazov.

V višjih letnikih so ulomki pri vsaki snovi. 

 

In seveda, vsako leto učitelji predvidevajo, da otroci snov obvladajo že iz prejšnjih let in se ne spuščajo v poglobljene razlage osnov.

Učenci/dijaki pa ne upajo vprašat, ker se bojijo, da bodo zavrnjeni ali zasmehovani. Ostanejo jim samo vadnice in učbeniki, v katerih je sicer ogromno nalog, ampak te niso rešene. Sedeti pred knjigo s 1000 nalogami brez rešitev zna biti kar precej naporno.

Kaj pravijo kupci knjig Znam za 5

Kaj bo otrok pridobil s kompletom?

Pomoč pri učenju. Velikokrat se zatakne že pri tem, da ne ve kje sploh začeti. V šolskem zvezku ima dva ali tri rešene primere (osnovne), za domačo nalogo pa kup nalog, ki niso niti podobne tem primerom iz šole. V knjigi je 1300 rešenih nalog iz ulomkov, ki ga/jo bodo vodile od začetka do konca brez izpuščenih korakov.

Možnost ponovitve stare snovi. Kot sem že omenjala, so ulomki snov, ki se nadgrajuje. Če otrok kaj pozabi, ima težave v naslednjem razredu/letniku. In če sklepam po mailih staršev, ki jih dobivam, večina otrok ne želi spraševati med poukom. Še posebej, če gre za staro snov. Zavijanje z očmi in učiteljeve pripombe, da je to snov prejšnjega razreda, znajo biti kar precej boleče. V knjigi je snov od 6. razreda do konca srednje šole. Vedno lahko pogleda kar želi za nazaj ali za naprej:)

Načrtovanje učenja. Knjigi je priložen še šolski planer Znam za 5. Planer je TOP:) Na dno strani sem prilepila nekaj slik notranjih strani.

Otroci zmorejo:) Včasih potrebujejo samo malce pomoči in spodbude.