Komplet 8 razred
Rešene matematične naloge za 8. razred – komplet

59.90 

59.90 

Rešene matematične naloge za 8. razred – komplet

(4 mnenja strank)

59.90 

Štiri knjige z rešenimi nalogami za 8. razred.

1. del: Racionalna števila, Računanje z racionalnimi števili

2. del: Potence in koreni, Izrazi

3. del: Enačbe in neenačbe, Funkcije in sorazmerja, Večkotniki

4. del: Krog in deli kroga, Pitagorov izrek, Kocka in kvader

Rok dobave: 1 – 3 delovne dni

Opis

Kaj te čaka v knjigah?

Snov za 8. razred je razdeljena na 10 poglavij in obsega kar 783 rešenih nalog na 618 straneh.

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 letnih izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

Seveda so rešene tudi težje naloge, ne samo enostavni zgledi.

Osnovni podatki

 • 4 knjige in 4 delovni zvezki
 • A4 format
 • spiralna vezava
 • skupno 618 strani
 • 783 rešenih nalog
 • podpora v FB skupini

Ob nakupu knjig ti podarim še delovne zvezke, v katerih so prepisana navodila vseh nalog iz knjig.

Naloge rešuješ v delovni zvezek, v knjigi pa nato samo preveriš rešitve.

Pridružiš se nam lahko tudi v FB skupini Podpora Znamza5. Tam lahko vprašaš karkoli – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice. Rešimo vsako, še tako hudo težavo. 

Podroben pregled poglavij

1. RACIONALNA ŠTEVILA: Cela števila, Racionalna števila, Primerjanje in urejanje racionalnih števil, Nasprotna vrednost, Absolutna vrednost

2. RAČUNANJE Z RACIONALNIMI ŠTEVILI: Seštevanje in odštevanje celih števil, Seštevanje in odštevanje racionalnih števil, Množenje celih in racionalnih števil, Deljenje celih in racionalnih števil, Povezava računskih operacij

3. POTENCE IN KORENI: Potence, Množenje in deljenje potenc z enako osnovo ter potenciranje potence, Potenciranje produkta in količnika, Izrazi s potencami, Kvadriranje racionalnih števil in izrazi s kvadrati števil, Kvadratni koren racionalnih števil, Kvadratni koren produkta in količnika, Delno korenjenje in racionalizacija, Izrazi s koreni

4. IZRAZI: Izrazi s spremenljivkami, Poimenovanje izrazov in zapisovanje izrazov po besedilu, Množenje enočlenikov, Seštevanje in odštevanje enočlenikov, Seštevanje in odštevanje veččlenikov, Množenje veččlenika z enočlenikom, Izpostavljanje skupnega faktorja, Množenje veččlenikov

5. ENAČBE IN NEENAČBE: Reševanje enačb, Ekvivalentne in identične enačbe, Reševanje neenačb, Besedilne naloge

6. FUNKCIJE IN SORAZMERJA: Koordinatni sistem, Odvisnost in ponazarjanje količin, Premo sorazmerje, Graf premega sorazmerja, Premo sorazmerje in odstotki, Obratno sorazmerje in graf obratnega sorazmerja, Obdelava podatkov

7. VEČKOTNIKI: Večkotniki, Diagonale večkotnika, Koti večkotnika, Pravilni večkotniki, Obseg in ploščina večkotnika

8. KROG IN DELI KROGA: Obseg kroga, Dolžina krožnega loka, Ploščina kroga, Ploščina krožnega izseka

9. PITAGOROV IZREK: Pitagorov izrek, Pitagorov izrek v pravokotniku in kvadratu, Pitagorov izrek v enakokrakem in enakostraničnem trikotniku, Pitagorov izrek v rombu, deltoidu in trapezu

10. KOCKA IN KVADER: Kocka, kvader

Kako ti lahko knjige pomagajo?

Knjige Znam za 5 niso navadne vadnice s kupom nalog in rešitvijo na koncu knjige.  Niti knjige z definicijami in nekaj rešenimi zgledi.

Matematiko je treba vadit. Najbolj me moti, da se pričakuje, da se bodo učenci in dijaki naučili matematiko iz dveh ali treh rešenih zgledov in parih definicij.

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske in razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in vse naloge.

Točno to najdeš v knjigah Znam za 5. Pri učenju z njimi ne bo več sedenja pred praznim listom in razmišljanja, kako naj sploh začneš reševati, saj so naloge rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš, kje imaš napako.

Fokus na reševanju nalog

Skupaj s knjigo prejmeš tudi delovni zvezek v katerega sem prepisala vsa navodila nalog iz knjige. Tako se lahko ti 100% osredotočiš na reševanje.

Nalogo rešiš v delovni zvezek, v knjigi nato samo preveriš rešitev.

Če ne veš kako začeti lahko slediš postopkom v knjigi. Z rešitvami si lahko pomagaš dokler se ne naučiš. Napisane so tako, da te spodbujajo k razmišljanju in analiziranju. Samo vprašanje časa je, kdaj boš lahko začel/a reševati samostojno.

Vpišeš se lahko tudi v skupino Podpora Znamza5.si na Facebooku. Tam lahko vprašaš vse kar te zanima v zvezi z matematiko.

Prilepiš lahko tudi svoje naloge (ne samo tiste iz knjig). Če si bolj sramežljive sorte jih lahko pošlješ meni in jih objavim anonimno.

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

4 mnenja za Rešene matematične naloge za 8. razred – komplet

 1. Mateja

  Moram vam povedati, da je super zadeva. Res priporočam vsakemu.

 2. Vesna

  V lanskem letu sem sinu sredi leta kupila celoten komplet za matematiko v 7. razredu, saj se je z menjavo šole in delom na daljavo šolsko leto pri matematiki začelo precej klavrno. K sreči je z nalogami iz delovnih zvezkov Znam za 5 oceno do konca leta popravil na “skoraj” 4. V 8. razred pa je odšel že opremljen, saj sem Znam za pet nabavila že takoj na začetku šolskega leta. In, kaj naj rečem, oceni pri matematiki sta do sedaj 4 in 5, kar je zelo, zelo lepo. Sin je zadovoljen, samozavestnejši, lažje razume naloge in ima odličen pripomoček za delo in vajo. Žal klasični učbeniki ne ponujajo nalog, ki bi omogočile delo doma z razumevanjem. V Znam za 5 pa so odlično razložene in razporejene po težavnosti. Neprecenljiv pripomoček, vreden vsakega evra, saj ni lepšega, kot videti otroka, kako z veseljem dela šolske naloge in kako mu žarijo oči, ko prinese domov lepo oceno 🙂 Mislim, da bom Znam za 5 kupovala še vso srednjo šolo 🙂

  Hvala iz srca in uspešno še naprej!

 3. Anita.Spimpolo@gmail.com

  Sama sicer matematiko “obvladam” vendar enostavno ni časa, da bi hčerki sestavljala naloge za vajo. Žal so z učiteljico zadeli “jackpot” in jim je zelo površno razložila le osnove. Doma je bilo tako potrebno veliko nadoknaditi. Nakup Znamza5 je bila ena najboljših investicij v 7. razredu. Za 8. razred naročim zopet.

 4. Jasmina

  Včeraj smo prejeli pošiljko z vaše strani. Na hitro sem pregledala vse te rešene naloge in delovne zvezke, bila pa tako navdušena, da vam ne znam opisati. Tako dobro vse prikazano, obrazloženo, da si otrok res lahko pomaga. Fantastično!!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…

 • ulomki - mizaulomki - siva

  Ulomki

  28.90 
 • E- učilnicaE- učilnica

  Dostop do e – učilnice za 12 mesecev

  45.00 
 • pretvarjanje - mizapretvarjanje - siva

  Obvladam pretvarjanje enot

  28.90 
 • formule OS mizaformule OS siva

  Formule za osnovno šolo

  14.90