fbpx

Rešene matematične naloge za 1. letnik – komplet

(6 mnenj strank)

59.90 

Štiri knjige z rešenimi nalogami za 1. letnik.

1. del: Naravna in cela števila, Deljivost, Izjave in množice

2. del: Statistika, Racionalna števila

3. del: Realna števila

4. del: Linearna funkcija

Rok dobave: 1 – 3 delovne dni

Ni na zalogi

People also purchase these items with Rešene matematične naloge za 1. letnik – komplet
tshirt
Rešene matematične naloge za 1. letnik – komplet added to cart
0

Kaj te čaka v knjigah?

Snov za 1. letnik je razdeljena na 7 poglavij in obsega kar 749 rešenih nalog na 603 straneh.

Naloge so prilagojene učnemu načrtu – poudarek je na tistih, ki se največkrat pojavljajo na testih in preverjanjih (izbrane so na osnovi 20 letnih izkušenj pri delu z učenci in dijaki).

Seveda so rešene tudi težje naloge, ne samo enostavni zgledi.

Osnovni podatki

 • 4 knjige in 4 delovni zvezki
 • A4 format
 • spiralna vezava
 • skupno 603 strani
 • 749 rešenih nalog
 • podpora v FB skupini

Ob nakupu knjig ti podarim še delovne zvezke, v katerih so prepisana navodila vseh nalog iz knjig.

Naloge rešuješ v delovni zvezek, v knjigi pa nato samo preveriš rešitve.

Pridružiš se nam lahko tudi v FB skupini Podpora Znamza5. Tam lahko vprašaš karkoli – od teoretičnih vprašanj do nalog, ki ti povzročajo preglavice. Rešimo vsako, še tako hudo težavo. 

Podroben pregled poglavij

1. NARAVNA IN CELA ŠTEVILA: Naravna števila, Cela števila, Potence z naravnimi eksponenti, Izrazi

2. DELJIVOST:

Osnovni izrek o deljenju, kriteriji za deljivost, Najmanjši skupni večkratnik in največji skupni delitelj, Številski sestavi

3. IZJAVE IN MNOŽICE: Izjave, Množice

4. STATISTIKA: Grupiranje in prikazovanje podatkov, Srednje vrednosti, Razpršenost

5. RACIONALNA ŠTEVILA: Računanje z ulomki, Algebrski ulomki, Potence s celimi eksponenti

6. REALNA ŠTEVILA: Kvadratni in kubični koren, Intervali, Linearne enačbe, Sistemi linearnih enačb z dvema neznankama, Sistemi linearnih enačb s tremi neznankami, Sklepni in procentni račun, Linearne neenačbe in sistemi linearnih neenačb, Absolutna vrednost, Obravnava linearnih enačb, linearnih neenačb in sistemov linearnih enačb

7. LINEARNA FUNKCIJA: Koordinatni sistem, Razdalja med dvema točkama v ravnini, Obseg in ploščina trikotnika, Lastnosti funkcij, Linearna funkcija, Enačba premice, Grafi funkcij z absolutnimi vrednostmi

Kako ti lahko knjige pomagajo?

Knjige Znam za 5 niso navadne vadnice s kupom nalog in rešitvijo na koncu knjige.  Niti knjige z definicijami in nekaj rešenimi zgledi.

Matematiko je treba vadit. Najbolj me moti, da se pričakuje, da se bodo učenci in dijaki naučili matematiko iz dveh ali treh rešenih zgledov in parih definicij.

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske in razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in vse naloge.

Točno to najdeš v knjigah Znam za 5. Pri učenju z njimi ne bo več sedenja pred praznim listom in razmišljanja, kako naj sploh začneš reševati, saj so naloge rešene brez izpuščenih korakov in z vsemi potrebnimi formulami. Če se ti pri reševanju zatakne, lahko vedno preveriš, kje imaš napako.

Fokus na reševanju nalog

Skupaj s knjigo prejmeš tudi delovni zvezek v katerega sem prepisala vsa navodila nalog iz knjige. Tako se lahko ti 100% osredotočiš na reševanje.

Nalogo rešiš v delovni zvezek, v knjigi nato samo preveriš rešitev.

Če ne veš kako začeti lahko slediš postopkom v knjigi. Z rešitvami si lahko pomagaš dokler se ne naučiš. Napisane so tako, da te spodbujajo k razmišljanju in analiziranju. Samo vprašanje časa je, kdaj boš lahko začel/a reševati samostojno.

Vpišeš se lahko tudi v skupino Podpora Znamza5.si na Facebooku. Tam lahko vprašaš vse kar te zanima v zvezi z matematiko.

Prilepiš lahko tudi svoje naloge (ne samo tiste iz knjig). Če si bolj sramežljive sorte jih lahko pošlješ meni in jih objavim anonimno.

Ker zmoreš! Včasih je potrebno samo malce pomoči in spodbude.

6 mnenj za Rešene matematične naloge za 1. letnik – komplet

 1. Tanja

  Pozdravljeni!
  Kupila sem vse knjige za osnovno šolo in za srednjo šolo za vse razrede oziroma letnike, ker so resnično enkratno napisane, sistematično urejene po učnem načrtu šol, razlage razumljive in poteki nalog tako razumljivo napisani, da lahko učenci in dijaki tudi sami delajo po njih. Vsem svojim inštruirancem sem predlagala, da kupijo celotno zbirko za posamezni razred in smo delali po njih. Opazila pa sem, da imajo otroci v osnovni šoli veliko težav pri branju pisane pisave nalog in jim moram besedilne velikokrat prebrati.
  Je šla pa cena knjig v zadnjih dveh letih kar precej navzgor, vendar knjige še vedno zelo priporočam zaradi izjemne kvalitete zbranih nalog.

 2. Tadeja

  Sinu sem kupila komplet rešenih nalog za 1.letnik,
  ker je dobil prvi test na gimnaziji pri mat oceno 1.
  Za naslednje teste se je pripravljal izključno po Znamza5, sprva je popravil na oceno 3, nato na 4.
  Vaditi po teh nalogah se zagotovo obrestuje.
  Zelo priporočam

 3. Rafaela

  Naša gimnazijka je s celotnim kompletom zelo zadovoljna.
  Trenutno na petki:).
  Občudujemo doslednost in preglednost!
  Hvala vam!

 4. Bernarda

  Sin s pomočjo vaših knjig uspeva pri matematiki, pred testom kar veliko nalog iz teh knjig rešuje. Pravi, da so koristne. Tudi jaz tako mislim.

 5. Mojca

  S pomočjo vaših knjig, e učilnice in maturitetnih pol je sin imel matematiko skozi srednjo šolo v povprečju dobro 4ko maturiral pa je s petico, hvala, ne vem kaj bi bilo brez vaših vaj in e učilnice. Zdaj gre po teh stopinjah še hčerka.

 6. Nina

  Sin ima disleksijo in motnje koncentracije in v šoli težko sledi razlagi. S pomočjo Znamza5 je lahko vse v miru predelal doma sam ali z našo pomočjo. Uporabljal je komplete za OŠ, sedaj mu bom kupila komplet za SŠ. Za te vaje mi je povedala kolegica-učiteljica MAT, ki jih tudi sama uporablja za vajo pri pouku. Pohvala avtorici 🙂

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda ti bo prav tako všeč…