Konec šolskega leta se bliža

Da ga boš lahko čim bolj uspešno zaključil/a in hkrati samozavestno in pripravljeno zakorakal/a v novo šolsko leto, imam zate eno super presenečenje!

Knjiga 1 letnik - 3 del notranja

Ampak še preden ti povem kaj to je, morava nekaj razčistiti. Čudežne tabletke nimam… Niti jaz, niti kdo drug. Treba bo delat, vadit in se maksimalno potrudit.

Prepričana sem, da se lahko matematike nauči vsak, tudi ti. In tega ne govorim kar tako v en dan – za sabo imam več kot 20 let izkušenj dela z učenci in dijaki. 

In sploh ni tako težko. Potrebno je samo začeti… in vztrajat seveda. Slabe ocene in neznanje matematike so največkrat posledica tega, da se v šoli snov jemlje prehitro, premalo se utrjuje in absolutno premalo se posveča tistim, ki ne razumejo takoj in potrebujejo za to več časa.

Velikokrat slišim, da učitelj ali učiteljica razloži novo snov, reši nekaj enostavnih zgledov in na koncu samo vpraša, če razumete… Seveda odgovori samo tistih nekaj, ki jim ta snov leži, ostali so tiho in jih je sram karkoli reči…

Ko prideš domov želiš narediti domačo nalogo in sploh ne veš kje in kako začeti… V zvezku je samo teorija in rešenih nekaj zgledov, v učbeniku in delovnem zvezku pa kup nalog brez rešitev. 

Kako se naj naučiš, če imaš dana samo navodila nalog? Iz praznega lista se ni še nihče naučil matematike. To je približno enako, kot da bi ti pri dali pri drugih predmetih samo vprašanja, odgovorov pa ne. 

Če se želimo kaj naučiti, potrebujemo zapiske. In razlago. Razložiti je potrebno celotno snov in VSE naloge. Samo tako si lahko pomagamo z rešenimi zgledi, razmišljamo in raziskujemo. Ter sami ugotovimo, kdaj imamo dovolj in lahko začnemo reševati samostojno.

Si pripravljen/a na trdo delo in vajo? Če je tvoj odgovor da, ti lahko to delo zelo olajšam. 

Knjige Znam za 5 so namreč knjige z rešenimi nalogami. VSE naloge so rešene brez izpuščenih korakov, z vsemi potrebnimi formulami. Brez neskončnih razlag in nepotrebnega dolgovezenja. Izbrane so tiste naloge, ki se najpogosteje pojavljajo na testih in preverjanjih.

Zraven so tudi delovni zvezki, v katerih so prepisana navodila nalog iz knjige. Tako se lahko 100% posvetiš reševanju – naloge rešuješ v delovni zvezek, v knjigi pa samo preveriš postopke in rešitve.

 

In še presenečenje...

Ob nakupu kompleta knjig z rešenimi nalogami, za naslednje šolsko leto ti podarim dostop do e – učilnice z rešenimi nalogami za to šolsko leto. V učilnici je več kot 8000 REŠENIH nalog od 6. razreda osnovne šole do konca srednje šole. Ob nakupu kompleta, ti bom odklenila učilnico v celoti (snov za vse razrede in letnike). Tako boš lahko že v tem šolskem letu delal/a  s pomočjo rešenih nalog.

In to še sploh ni vse…

Ob nakupu si lahko izbereš še eno darilo: Knjigo Formule za osnovno šolo, Formule za srednjo šolo ali knjigo Rišem in se učim. Več o teh knjigah izveš s klikom na naslov knjige.

KAKO SI IZBEREŠ DARILO?

Ko prideš do blagajne, kjer je potrebno vpisat podatke (ime, naslov…) imaš okence za opombe naročila. V to okence mi napiši katero knjigo želiš. Lahko mi pošlješ tudi mail na urska@znamza5.si in dopišeš številko naročila. Knjigo ti bom poslala skupaj s kompletom, dostop do e – učilnice pa prejmeš takoj po prevzemu knjig.

Kompleti te čakajo tukaj:

Če imaš težave pri matematiki, imaš dve možnosti:

  1. Ne narediš ničesar. 
  2. Spremeniš svoj pristop do učenja in svoj odnos do matematike. Če se odločiš za drugo možnost, boš morda ravno ti zvezda pri urah matematike. Jaz sem tu, da ti pomagam. Ker zmoreš.

Urška